Najnovije

UN STALE NA RUSKU STRANU: Opomena zelenskom, ukrajina postaje nebitna

Ujedinjene nacije pozivaju na hitan prekid upotrebe protivpešadijskih mina i kasetne municije u Ukrajini, izjavio je zamenik visokog predstavnika UN za razoružavanje Adededži Ebo na sednici SB UN.

„Vesti o upotrebi protivpešadijskih mina i isporučivanju i primeni kasetne municije u Ukrajini izazivaju veliku zabrinutost. U ime visokog predstavnika pozivam na momentalan prekid upotrebe te nehumane vrste oružja koja ima teške humanitarne posledice“, rekao je Ebo.

Ukrajinska kontraofanziva počela je 4. juna, a tri meseca kasnije ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da Kijev nije ostvario uspeh ni na jednom pravcu. Prema podacima sa početka oktobra, pokušaji napada Ukrajinu su koštali više od 90.000 vojnika koji su poginuli ili ranjeni u borbama.

U međuvremenu su SAD konstatovale da će se kontraofanziva ipak „rasteći na mnogo više meseci“ i počele su da isporučuju Oružanim snagama Ukrajine kasetnu municiju.

Ruski zvaničnici su više puta isticali da kasetna municija za sobom povlači teške gubitke, te da posebno predstavlja opasnost po civilno stanovništvo, dok na bojnom polju neće promeniti situaciju.

BIVŠI ŠEF MI6 UPOZORAVA: Hamas je postavio zamku za Izrael

Izvor: Sputnikportal.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA