Najnovije

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) SPALIO KURAN, PA DOVEDEN PRED KADIROVA: Čečenski lider objavio snimak

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov je pokazao na Telegramu video snimak sastanka sa Nikitom Žuraveljom, koji je spalio Kuran..

Ramzan Kadirov (Foto: RIA Novosti)

Na snimku, Žuravelj govori o proučavanju islama. „Ne govorite ovo iz srca. Oči gledaju negde u pogrešnom pravcu“, kaže mu Kadirov u odgovoru.

Prema njegovim rečima, nedostatak čvrstine i odlučnosti u nameri, kao i neizvesnost, otkrili su Žuravelja kao skrnavca, koji je namerno spalio Kuran da bi uvredio muslimane i razdvojio konfesije u Rusiji, tvrdi Kadirov.

„I pre hapšenja bio je spreman za takve dijaloge i ponavljao je unapred naučenu frazu da se postepeno približava prihvatanju islama. Čvrsto sam sumnjao u iskrenost njegove želje kada je lagao i pokušavao da pređe na druge teme druge teme“, potpisao je političar svoj video.

Komesarka za ljudska prava Tatjana Moskaljkova je govorila o Žuraveljovoj pritužbi na prebijanje od strane Kadirovljevog sina 16. avgusta. Ombudsman je navela da se obratila svom kolegi iz Čečenije Mansuru Soltajevu sa zahtevom da sprovede istragu o ovoj pritužbi, kao i da obrati pažnju na lekarski pregled posle premlaćivanja i svedočenja svedoka.

Kadirov je 25. septembra pokazao uznemirujući snimak njegovog sina kako tuče Žuravelja.

„Prebio ga je i uradio pravu stvar. Štaviše, verujem da svako ko zadire u bilo koje Sveto pismo, uključujući i njegovo demonstrativno spaljivanje, čime uvredi desetine miliona građana naše velike zemlje, mora da trpi strogu kaznu“, rekao je Kadirov.

Vesti sa ukrajinskog fronta pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA