Najnovije

PRAVI PAKAO U KIJEVU: Ukrajina je u plamenu jer je ruska vojska u ofanzivi duž cele linije fronta

Mnogi i na Zapadu počinju da se `opraštaju` od Ukrajine. Čak i oni koji su, koliko do juče, bili tvrdo uvereni da ona – imajući na svojoj strani SAD i NATO – ide ka sigurnoj pobedi na „Putinovom krvavom autokratijom“.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je na ivici provalije zbog situacije na frontu i smanjenja pomoći sa Zapada, objavio je The Statesman.

I dodatno ukazao: „Kijev se nadao brzom okončanju neprijateljstava, ali sada se suočava sa pitanjem opstanka. Zelenski je rekao da Ukrajinci treba da nauče da žive u ratnim uslovima, kao što to čini Izrael. Razlika između zemalja je u tome što Ukrajina ne proizvodi oružje i u potpunosti zavisi od velikodušnosti Zapada, od naprednog oružja 45 zemalja, koja je sada došla u pitanje“.

U slične „žice“ sada udara i izrazito proukrajinski britanski list The Spectator.

NJegov kolumnista - ukrajinska novinarka Svetlana  Morenec – navela je da je velika ofanziva ruske vojske, koja je počela iznenadila ukrajinsku komandu.

Napisala je da je „Ukrajina u plamenu“ jer je ruska vojska pokrenula ofanzivu duž cele linije fronta.

Morenec tvrdi da se trenutno vodi oko stotinu vojnih sukoba duž ukrajinskog fronta od bezmalo 1000 kilometara, a da je jedan od odlučujućih – bitka za Avdejevku.

Posebno je naglasila da Rusi borbama na desetinama lokalnih ratišta lišavaju Oružane snage Ukrajine mogućnosti manevrisanja rezervama.

Morenec ne krije da ukrajinski vojnici na društvenim mrežama situaciju opisuju kao „pravi pakao“.

U ogledalu ovakve proukrajinske kuknjave još ubedljivije zvuče reči bivšeg inspektora UN za oružje u Iraku Skota Ritera.

A on sada procenjuje da ruska vojska na donbaskom frontu ima impresivne rezultate, a da je Kijev ostao bez pojačanja. I naglašava:

„Postepeno dolazi do vojnog kolapsa Oružanih snaga Ukrajine, a predsednik DŽo Bajden ne može ništa da uradi povodom toga. Činjenica je da ukrajinske oružane snage gube rat“.

HAMAS SE OGLASIO: Devet talaca poginulo u poslednjih 24 časa u izraelskom bombardovanju

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA