Najnovije

Do srede zahlađenje sa kišom, pa poslednji trzaj leta: RHMZ prognoza za naredne mesece

Narednih meseci može se očekivati češća pojava košave, padavine će biti učestalije, a temperature će varirati

Kiša, pad temperature i jak severozapadni vetar obeležiće zahlađenje koje je RHMZ najavio za danas.

Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije Slobodan Sovilj kaže za Tanjug da će promena vremena krenuti iz zapadnih krajeva naše zemlje i da će se premeštati ka ostalim delovima.

Sovilj je naveo da se na vrhovima planina iznad 1.500 metara nadmorske visine može očekivati i provejavanje snega, ali, kako je istakao, to će biti simbolične kratkotrajne snežne padavine, a ne pravi sneg.

"Zahlađenje sa kišom, ali bez velike količine padavina, potrajaće do srede, do kada će biti znatno hladnija jutra. Najhladnije će biti jutro u utorak, kada će minimalne temperature biti od nula do pet stepeni i trebalo bi računati na pojavu prizemnih mrazeva, a maksimalne temperature u većini krajeva će biti oko 15, 16 stepeni", rekao je Sovilj.

Dodao je da se od četvrtka očekuje nagli porast temperature, što će usloviti južna strujanja iz Sredozemlja, pa će u petak biti i do 30 stepeni.

Prema njegovim rečima, za vikend se najavljuje manji pad temperature, ali će i dalje biti toplije od proseka za ovo doba godine.

AMERIKANCI ŠALJU NOSAČE AVIONA! Stigli do obale Izraela, ne šalju se tek tako

Govoreći o tome kakvo se vreme očekuje narednih meseci, Sovilj je rekao da će i u novembru temperatura biti iznad proseka za ovaj mesec i to za oko dva stepena, da je očekivati da bude nekoliko mraznih dana i u nižim predelima, a da će padavine biti malo učestalije nego u septembru i oktobru.

"Biće povremeno naoblačenja, kiše, a novembarska količina padavina se procenjuje na 40 do 70 mm u nižim predelima, što je u granicama prosečnih vrednosti. Što se zime tiče, za decembar, januar i februar prognoziramo česte padavine uz takođe česte temperaturne oscilacije, ali zima neće biti previše hladna", rekao je on.

Dodao je da se narednih meseci može očekivati i češća pojava košave.

PAKLENI TEROR NA KOSMETU JUTROS! Mladić nosio majicu sa motivima manastira, Kurti opet izaziva eskalaciju

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA