Najnovije

E SAD KREĆE SVETSKI RAT... Iran spreman da se uključi u sukob i to zvanično

Navodno je Hosein Amir Abdolahijan u Bejrutu specijalnom koordinatoru UN za bliskoistočni mirovni proces predočio: da Teheran ne želi regionalni rat i da će pomoći da Hamas oslobodi taoce, ali da će – ako se Tel Aviv ne uzdrži – „morati da odgovori“-

PORTAL Axios, pozivajući se na dva diplomatska izvora, objavio je da je Iran poslao poruku Izraelu u kojoj je ukazao da ne želi dalje eskalira sukob između palestinskog pokreta Hamas i jevrejske države, ali da će biti prinuđen da se umeša ako se izraelska vojna operacija u Pojasu Gaze nastavi kao kopnena.

Axios je naveo da se iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan u libanskoj prestonici, Bejrutu, sastao sa specijalnim koordinatorom UN za bliskoistočni mirovni proces Torom Venslandom.

Isti portal tvrdi: „Venesland je pozvao Abdolahijana da pomogne u sprečavanju širenja sukoba u Gazi i Izraelu na širi region Bliskog istoka“.

OGLASILA SE ZVANIČNA KINA I UJEDNO UPOZORILA: Izrael preterao svaku meru

Šef iranskog ministarstva spoljnih poslova je navodno odgovorio da ni njegova zemlja takođe ne želi regionalni rat i da želi da pomogne da se oslobode civili koje Hamas drži kao taoce u Pojasu Gaze.

„Međutim, Amir Abdolahijan je naglasio da Iran ima svoje crvene linije. Rekao je da će Iran, ako se izraelska vojna operacija nastavi – a posebno ako Izrael ispuni pretnju da će izvršiti kopnenu ofanzivu na Gazu – morati da odgovori“.

Axios naglašava da je specijalni koordinator UN za bliskoistočni mirovni proces preneo poruku Irana izraelskom savetniku za nacionalnu bezbednost Cahi Hanegbiju i drugim zvaničnicima u Tel Avivu.

IZRAEL NAPAO SIRIJU: Pogođen međunarodni aerodrom

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA