Najnovije

IRAN SPREMAN NA START! Rat prelazi u drugu fazu, javlja NJujork Tajms

U toku je deveti dan izraelsko-palestinskog konflikta, a, prema poslednjim informacijama, najavljivana kopnena operacija Izraela u Pojasu Gaze je odložena za nekoliko dana, piše "NJujork tajms".

Razlog za to su i loši vremenski uslovi, odnosno oblačno nebo, jer bi to onemogućilo izraelskim vazdušnim snagama i dronovima da maksimalno efikasno koordinišu napade iz vazduha.

Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) saopštio je da će Izrael započeti "značajne vojne operacije" u Gazi tek kada se uveri da su civili otišli.

U Pojasu Gaze poginulo je 2.329 ljudi, a 9.024 je povređeno, saopštilo je Ministarstvo zdravlja u Pojasu Gaze.

Prema podacima istog Ministarstva, samo u protekla 24 sata oko 300 ljudi je ubijeno, uglavnom žena i dece, a 800 je ranjeno u Pojasu Gaze.

IZRAEL UVLAČI IRAN U RAT! Novi potez koji sluti na rat neviđenih razmera

U međuvremenu, šira javnost ne prestaje da upozorava na tešku situaciju u zoni izraelsko-palestinskog konflikta, dok Kina poručuje da su akcije Izraela izašle iz okvira odbrambenih dejstava, te da se "kolektivno kažnjavanje stanovnika Pojase Gaze" mora zaustaviti.

Zbog novonastale situacije, Iran je pripretio da bi mogao da se uključi u konflikt ukoliko Izrael zaista sprovede kopnenu operaciju. Poruka je, navodno, poslata preko Ujedinjenih nacija, prenosi "Aksios". 

Hezbolah tvrdi da je zauzeo izraelski vojnu bazu

Libanski mediji javljaju da je Hezbolah zauzeo izraelsku vojnu bazu u blizini granice dve zemlje a taj pokret je objavio snimke na kojima navodno podižu zastavu iznad baze u oblasti Al-Raheb.

AMERIKANCI ŠALJU NOSAČE AVIONA! Stigli do obale Izraela, ne šalju se tek tako

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA