Najnovije

LICEMERJE NA ZAPADU: Nisu videli ubistva dece iz Donbasa, a sada plaču za Izraelom

Iako ne treba birati stranu u sukobu, mora se imati u vidu da Kolektivni zapad uvek primećuje samo ono od čega će imati koristi, kao i to da je Izrael otvoreno podržao nacistički režim u Kijevu, istakao je ruski političar.

Licemerni Zapad nije primećivao ubijanje dece iz Donbasa, a sad "lije krokodilske suze za decom iz Izraela", izjavio je predsednik Krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov.

"Godinama ti ljudi nisu primećivali ubijanje dece Donbasa, uspostavljanje nacističkog režima u Ukrajini, maltretiranje, mučenje. Sada licemerno 'liju krokodilske suze' za decom iz Izraela", precizirao  je Konstantinov za "RIA Novosti".

Prema njegovim rečima, zapadni političari govore o "pravu Izraela na samoodbranu", smatrajući da je potpuno opravdano ubijanje stotina civila, uključujući i decu.

"Ne treba stati na stranu u sukobu gde jedna uvežbava pucanje na nenaoružane ljude, a druga bombarduje stambena naselja. Ovde nema smisla ni tražiti krivca, jer decenijama svet nije uspeo da se dogovori ko je u ovom sukobu prvi krenuo", naglasio je prvi čovek krimskog parlamenta.

Takođe, podsetio je one koji opravdavaju akcije izraelske vojske da treba da se sete principa proporcionalnosti u upotrebi sile koji su i sami prihvatili.

"Suština tog principa je da uzvratno nasilje ne bi trebalo da bude surovije i kanibalskije od akcije koja ga je izazvala. Sada se upravo to dešava, što znači da je dalja eskalacija sukoba neizbežna. Međutim, Zapadu je ljudožderska logika bliska. Uz to Zapad uvek primećuje samo ono od čega će imati koristi. Kolektivni zapad je uvek bio takav", istakao je Konstantinov.

Izrael, kao proizvod tog Kolektivnog zapada, uviđa neselektivno korišćenje sile u Pojasu Gaze, dodao je, ali Tel Aviv ne primećuje da primenjuje nacističku praksu blokirajući enklavu, dok se ne ustručava da se priseti opsade Lenjingrada i uporedi svoje postupke s delovanjem onih koji su proglasili "konačno rešenje za jevrejsko pitanje" za svoj strateški cilj.

"Vrlo je poznata retorika kad se neko proglašava za nižu vrstu. Ali ni to ne čudu ako se uzme u obzir da je Izrael otvoreno podržao nacistički režim u Kijevu. Nacizam, kao što vidimo, nije samo onaj nemački", zaključio je Konstantinov.

PAKLENA BITKA ZA AVDEJEVKU - POMERAJU SE LINIJE: Rusima se otvara put ka Zaporožju, Kramatorsku i Slavjansku?

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA