Najnovije

Novo od Miodraga Majića „U ime naroda" i nove priče

Dopunjeno izdanje, sa osam novih priča u izdanju Vulkan izdavaštva.

Foto: Vulkan


Zbirka priča "U ime naroda“ prvi put je ugledala svetlost dana 2019. godine. U njoj su objedinjeni tekstovi koje je Miodrag Majić pisao i objavljivao na svom internet portalu Blog sudije Majića“. Već tada je njegova proza privukla pažnju čitalačke publike,“ te se može reći da je ova knjiga uvertira za sve ono što će potom uslediti, romani Miodraga Majića danas su među najčitanijima u okviru savremene domaće književne produkcije.

U prodaji je dopunjeno izdanje knjige „U ime naroda“, u koju su uvrštene i priče koje su nastajale kasnije, one su objedinjene pod naslovom „Nove priče“. Prepoznaćete u njima istu poetičku nit kao u prvom izdanju ove knjige, što svedoči o piščevoj doslednosti u načinu literarizacije, odnosno transponovanju stvarnosti u tekst, ali i o ličnoj istrajnosti u ideji da se istina izgovori glasno – u ime naroda.

Jer samo ceneći i razumevajući nerazumno, bićete u mogućnosti da u punoj meri odgovorite zahtevima današnjice. Zahtevima koje pred vas postavljaju naši savremeni heroji, te bezimene inkarnacije gurua besmisla, našeg večnog junaka Gvozdena Sekire.

U predgovoru knjige Aleksandar Jerkov beleži: „U romanima Miodraga Majića odigrava se slična poetička bitka kao i u ovim prozama, vodi se spor između sudskog i pravničkog iskustva, javnog i političkog delovanja, popularne literature i književnosti. Gospodin Miodrag Majić, sudija, doktor pravnih nauka i pisac, tu gde njegova proza doseže književnost može da izdrži strog sud književne kritike, a čitanje njegovih knjiga je i mimo toga za preporuku.“

„Za zbirku priča U ime naroda ću uvek biti posebno vezan, imajući na umu da je reč o mom prvom objavljenom proznom delu. Drago mi je što je, nakon nekoliko godina tokom kojih je nije bilo u knjižarama, izdavačka kuća Vulkan izdavaštvo odlučila da je ponovo objavi sa još osam novih priča. Nadam se da ćemo na ovaj način obradovati i čitaoce koji su u prethodnom periodu izražavali interesovanje za ovim štivom“, izjavio je Majić povodom objavljivanja svoje knjige.

Dopunjeno izdanje knjige „U ime naroda“ Miodraga Majića dostupno je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

Izvor: pravda
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA