Najnovije

Žestoki udari po Gazi - Izrael napao i Liban: Udar i sa mora

Izraelska vojska saopštila je da je tokom noći pogodila više od 200 ciljeva Hamasa i palestinskog Islamskog džihada u Pojasu Gaze.

Lokacije, prema vojsci, uključuju štab u kojem je ubijen veći broj pripadnika Hamasa i banku koju koristi taj pokret.

Vojska je saopštila i da su brodovi mornarice takođe izveli napade, čiji su ciljevi, između ostalog, bili i Hamasovi komandni centri i skladišta oružja u gradu Gazi, preneo je „Tajms of Izrael“.

Izraelska vojska saopštila je da je tokom noći izvela napade na ciljeve Hezbolaha u Libanu.

Bajden u sredu u Izraelu

Američki predsednik DŽozef Bajden otputovaće u sredu u Izrael da bi se sastao sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom.

Bajden će se potom tokom bliskoistočne turneje sastati sa jordanskim kraljem Abdulahom, predsednikom Egipta Abdel Fatah el Sisijem i palestinskim liderom Mahmudom Abasom, izjavio je savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće DŽon Kirbi.

Bajdenovu odlazak na bliskoistočnu turneju potvrdio je i američki državni sekretar Entoni Blinken koji je na konferenciji za novinare rekao da će američki predsednik tom prilikom ponovo potvrditi solidarnost Sjedinjenih Država sa Izraelom i čvrstu posvećenost bezbednosti te zemlje.

„Predsednik Bajden će ponovo jasno staviti do znanja, kao što je to nedvosmisleno učinio nakon napada Hamasa i pogibije 1.400 ljudi, uključujući najmanje 30 Amerikanaca, da Izrael ima pravo i dužnost da brani svoj narod i od Hamasa i od drugih terorista“, rekao je Blinken.

JEZIVA PUCNJAVA U BRISELU! Krenula osveta Hamasa, pucao po ljudima i vikao "Alahu akber"

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA