Najnovije

IZRAELSKA VOJSKA TVRDI: Nismo gađali bolnicu u Gazi, bila je to raketa terorista

Naši radarski sistemi uočili su rakete koje su ispalili teroristi unutar Gaze u vreme eksplozije i one su bile ispaljene blizu bolnice, rekao je portparol IDF-a Danijel Hagari.

Izraelske odbrambene snage (IDF) nisu gađale bolnicu u Gazi, nije bilo napada sa kopna, mora ili iz vazduha na bolnicu, rekao je na konferenciji za novinare portparol IDF-a Danijel Hagari.

On je dodao da je u pitanju bila raketa palestinskih militantnih grupa koja je promašila cilj i eksplodirala na parkingu bolnice. 

"Naši radarski sistemi uočili su rakete koje su ispalili teroristi unutar Gaze u vreme eksplozije. Rakete su bile ispaljene blizu bolnice", rekao je Hagari.

Dodao je i da imaju obaveštajne informacije o presretnutom razgovoru između Palestinaca u kojem oni pominju neuspelo lansiranje i rakete koje su promašili cilj, pominjući i pogođenu bolnicu Al-Ahli al-Arabi.  

Portparol izraelske vojske rekao je da je od početka sukoba 7. oktobra 450 palestinskih raketa promašilo cilj i da je eksplozija u bolnici primer toga. 

Na konferenciji izraelske vojske su se čule i oštre reči na račun novinara, prenosi "Gardijan", i optužbe da su mediji širili Hamasove laži.

"IDF se pridržava međunarodnog prava. Ovaj slučaj pokazuje kako lažne i neosnovane optužbe terorista protiv Izraela mogu izazvati nemire u regionu", dodao je on ističući da druge zemlje gledaju Bi-Bi-Si da vide o čemu on izveštava.

Portparol izraelske vojske rekao je i da nema kratera na mestu eksplozije što je naveo kao dokaz tvrdnji izraelske vojske da se radilo o raketi koja je promašila svoj cilj, a ne o izraelskom udaru. Dodao je i da je Hamas preuveličao broj žrtava.

GORE AMERIČKE AMBASADE: Najveća lančana pobuna koja se pamti (VIDEO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA