Najnovije

POČINJE KOPNENI PAKAO: Vašington upumpao "nezapamćen" keš - Netanijahu nikad hrabriji

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu sastao se večeras sa "ratnim kabinetom" u bazi izraelske vojske u Tel Avivu, saopštila je Vlada Izraela.
Netanijahu (Foto: Skrinšot)

Netanijahu (Foto: Skrinšot)

Vest o sastanku usledila je nedugo pošto su mediji objavili da je, ranije danas, američkom predsedniku DŽozefu Bajdenu predočeno da su "pripreme za invaziju Gaze okončani" i da je kopnena operacija "neizbežna".

Ostaje, međutim, nejasno u kojem će obimu i kojom silinom Izraelci ući u Pojas Gaze, pošto je dnevnik Haarec prethodno javio, pozivajući se na zvaničnike vojske, da operacija "možda neće izgledati onako kako široka javnost očekuje".

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu naveo je da će "ogroman i bez presedana" paket vojne pomoći, koji je obezbedio američki predsednik DŽozef Bajden, pomoći Izraelu da pobedi u ratu protiv Hamasa.

Netanjahu je istakao da je pokazao Bajdenu dokaz prema kojem je palestinska teroristička grupa Islamski džihad odgovorna za eksploziju u bolnici u Gazi, preneo je Tajms of Izrael.

Izraelski premijer poručio je da će Izrael pokušati da "na svaki mogući način" obezbedi oslobađanje talaca, čime je navodno ostavio otvorenu mogućnost vojne opcije za njihovo izbavljenje.

Netanjahu je rekao Bajdenu da se Crvenom krstu mora dozvoliti da poseti taoce i da Izrael neće dozvoliti da humanitarna pomoć iz Izraela uđe u Gazu dok taoci ne budu oslobođeni.

Pročitajte OVDE novi autorski članak DŽevada Galijaševića

Izvor: Tanjug / RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA