Najnovije

NATO SE PRIPREMA NA SUKOB SA RUSIJOM I BELORUSIJOM? Povećava se broj vojnika oko Rusije

Na istoku Evrope i u baltičkim zemljama broj vojnika NATO-a porastao je na više od 30 hiljada ljudi, izjavio je ministar odbrane RF Sergej Šojgu.

Prema njegovim rečima, taj broj se za 1,5 godinu povećao 2,5 puta, a polovinu uvećanog kontigenta NATO čine Amerikanci.

Šojgu je posebno naglasio da NATO redovno izvodi vojne vežbe na kojima se priprema za mogući sukob sa Rusijom i Belorusijom.

- Ti scenariji mogu uključivati i upotrebu nuklearnog oružja – istakao je Šojgu na sastanku kolegijuma vojnih resora Ruske Federacije i Belorusije.

Dodao je da dve zemlje zbog toga jačaju svoje zapadne granice i da se ti odnosi i na isporuke američkih lovaca F-16 Ukrajini 2024. godine.

Ruski ministar odbrane je ukazao da zemlje NATO-a predaju obaveštajne informacije Oružanim snagama Ukrajine, da obučavaju ukrajinsku vojsku i da joj šalju plaćenike.

Šojgu je uveren da je Zapad, braneći kijevski režim, pokrenuo hibridni rat protiv Rusije u vojno-političkoj, pravnoj, ekonomskoj i humanitarnoj sferi.

Šef Pentagona Lojd Ostin je 11. oktobra, nakon sastanka kontakt-grupe zapadnih zemalja o snabdevanju Ukrajine naoružanjem, rekao da će lovci-bombarderi F-16 biti prebačeni Kijevu najkasnije sledećeg proleća.

PROBLEMI U RAJU: Unutar klike Zelenskog padaju teške optužbe

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA