Najnovije

ŠTA TO BARAK SPREMA: Sme li sa ovom taktikom na Jang Bojs?

Sve govori da će napadač Senegala početi duel sa Jang Bojsom.

Tu je sjajni bivši košarkaš, sada već iskusan funkcioner, koji uvek na isti način odgovara na pitanje „kako je danas“: „Nervozan sam svaki dan, ali danas sam zbog ove predstojeće utakmice posebno nervozan. ." Crvena zvezda nekako živi u tom ritmu, možda od svog osnivanja, iako je ovih dana zbog meča sa Jang Bojsom na najvećem srpskom stadionu atmosfera posebno napeta. Svi u Crvenoj zvezdi znaju da pobeda protiv tima iz Berna otvara vrata evropskog proleća i može da im posluži kao odskočna daska za skok na nivo iz pripremnog perioda.

Problem je što Crvena zvezda ima probleme u igri koje niko ne može da dijagnostikuje. Mršav trijumf protiv Radničkog iz Niša nije upalio buktinju optimizma, štaviše, nekako je izmamio zvezdašku javnost u ravnodušnost. Možda to i nije tako loše, jer su euforične najave u prethodnom periodu završile tragično za Crvenu zvezdu.

Čini se da Barak Bahar nema mnogo nedoumica oko izbora startne postave za duel protiv Jang Bojsa. Pitanje je samo da li ćemo Osmana Bukarija ponovo videti sa špica, kako bi se njegova brzina što više iskoristila, ili na desnoj strani. Nekako se čini da je Barak Bahar spreman da preuzme kontrolu kada je u pitanju veoma važan deo njegovog konačnog mozaika. Govorimo o vrhuncu napada, gde bi trebalo da bude šerif Endiaj.

Napadač Senegala je tokom pomenutog duela sa Radničkim iz Niša osetio da sat strpljenja i tolerancije, bar među Zvezdinim navijačima sa bočnih tribina, otkucava mnogo brže od običnog. Dobio je zvižduke nakon još jednog promašenog udarca kada je loše šutirao loptu levom nogom, nakon skoro savršenog dodavanja In Bom Hvana. Gledajući reakcije sa klupe, nekadašnji član Adane obradovao je Baraka Bahara, jer su njegovi pomoćnici skakali i aplaudirali svaki put kada bi jaki špic leđima dobijao duele, iznuđivao faulove i težište prebacivao na protivničku polovinu.

Negde na Etihadu je nagovešteno da će Šerif uspeti da, bar u evropskim utakmicama, pokaže spremnost da bude žrtvovan i da radi prljave poslove. Samo što, kada neko nosi Zvezdinu devetku, mora da zna da će matematička zastupljenost njegovih izdanja biti osnovni parametar navijačima. I tu je šerif Endiaj za sada veoma mršav. Za 228 minuta fudbala (tri meča, od kojih dva u Mocart Bet Super ligi), Šerif Endiaj nije uspeo da postigne gol. Propustio je kolosalnu šansu na Banovom brdu i dve dobre situacije na beogradskoj premijeri.

Ako ne pre dolaska u Beograd, Senegalac je tokom kratkog boravka u Srbiji sigurno naučio šta i kako se od njega očekuje, pogotovo što je najavljen kao centarfor profil koji je potreban Zvezdi. U internoj prepisci kluba, Barak Bahar ga je nazvao čudovištem i bio je siguran da vredi ulagati u njega.

Izraelac je pokušao da donekle skine okove nedostatka prvog gola sa leđa Šerifa Endijaja rekavši da je uradio mnogo korisnih stvari za tim, da vredno radi, a da mu nedostaje samo jedan gol. Sličnu retoriku imao je i na Banovom brdu. Ali Endiaj je jedva shvatio da sve gori oko njega. Danas je imao neformalni sastanak sa ljudima koji brinu o njegovoj karijeri, kako bi ga malo približio ozbiljnosti situacije.

HUGO VIJEIRA PRELOMI SEZONU U SEDMOM UTAKMU

Samo što trenerove reči i postupci ponekad ne govore jedno o drugom. Pogotovo u Crvenoj zvezdi, gde je šef stručnog štaba stalno pod lupom. Prethodnih godina Zvezda je pogađala i promašivala sa napadačima. I nekako se stekao utisak posle prvih mečeva. Jedino je Miodrag Božović imao strpljenja da istraje sa Portugalcem Hugom Vijerom. Jedan od najboljih napadača u novijoj istoriji je veoma sporo startovao u crveno-belom dresu. U prvih šest prvenstvenih mečeva postigao je samo jedan gol, ali je imao samopouzdanje. Sudbinu tima i sopstveni status prelomio je u sedmom meču, kada je protiv Partizana postigao dva gola. NJegov sunarodnik Tomane nije imao te sreće, iako je u drugom meču postigao gol.

Već od prve lopte videlo se da Kalifa Kulibali nije bio onaj strelac koji je Zvezdi potreban. S druge strane, Šerif Endijaj izaziva polemiku... Samo što ga sada muči „sindrom prvog gola“. I to je ozbiljan balast u Crvenoj zvezdi. Jang Bojs i nova prilika za senegalskog napadača su pred vratima.

ŠOK ZA UKRAJINU: Rusi u zarobljeništvu drže 10.000 ukrajinskih vojnika i oficira

Izvor: Mocartsport

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA