Najnovije

VELIKA UKRAJINSKA OFANZIVA NA BAHMUT: Rusi ih uvukli pa krenuli da uništavaju, preko 300 vojnika stradalo

Tokom borbe, neprijatelj je izgubio više od 300 vojnika i uništeni su samohodni top 'krab', top D-20, osam bespilotnih letelica i dva borbena vozila

Pripadnici vojne grupe "Jug" odbili su osam napada jurišnih grupa Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Artjomovsk i Avdejevsk, a neprijate je izgubio više od 300 vojnika, saopštio je portparol grupe Georgij Minesašvili, prenosi TASS.

"Jedinice Južne grupe odbile su osam napada ukrajinskih jurišnih grupa na pravcu Artjomovsk i Avdejevsk. Gubici neprijatelja iznosili su više od 300 vojnika, samohodni top 'krab', top D-20, dva tenka, borbeno vozilo pešadije, dva borbena vozila protivvazdušnih raketnih sistema 'strela-10', elektronska obaveštajna stanica, kao i sedam vozila i osam bespilotnih letelica", naveo je Minesašvili.

AMERIČKI OBAVEŠTAJAC JAVLJA! Ruska armija će krenuti na Odesu

Kako je dodao, ruske raketne snage i artiljerija pogodile su tri ukrajinska skladišta municije u Krasnogorovki, Belogorovki i Kramatorsku, kao i ljudstvo jedinice 24. mehanizovane brigade u oblasti DŽeržinska.

Minesašvili je istakao da su trupe grupe "Jug" uz pomoć avijacije uništile hangar sa vojnom opremom Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Donjecka. 

MASOVNI UDARU DRONOVIMA: Rusi sinoć izveli veliki broj napada, gorele su fabrike

"Operativno-taktička avijacija grupe uništila je hangar sa vojnom opremom, a vojna avijacija razbila je privremeni punkt 110. mehanizovane i 79. vazdušno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine u Novomihajlovki i Avdejevki", ukazao je.

Minesavšili je dodao da su posade teških sistema "solncepek" pogodile uporište 54. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u blizini sela Verhnekamenskoje u DNR. 

IMA JOŠ UBIJENIH U BANJSKOJ: Svečlja izneo obaveštajna "saznanja"

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA