Najnovije

BAJDENU STIGAO ODGOVOR IZ BELE KUĆE: Nemamo više novca za Ukrajinu

Skoro sva sredstva koja je prethodno dogovorio Kongres su presušila, izjavio je savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost DŽejk Salivan.

Američki savezni budžet je praktično ostao bez sredstava koja je prethodno dogovorio Kongres za pružanje pomoći Ukrajini, upozorio je savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost DŽejk Salivan.

"Sredstva koja je prethodno dogovorio Kongres su skoro 'presušila'. Potrebna nam je akcija Kongresa kako bismo bili sigurni da ćemo zadovoljiti potrebe Ukrajine", kazao je zvaničnik Bele kuće.

Salivan je napomenuo da novi budžetski zahtev Kongresu ne precizira koji će sistemi naoružanja biti isporučeni Kijevu, ali da su države "s vremenom dodale nove sisteme naoružanja". 

"Bićemo u bliskom kontaktu sa Kongresom i konsultovati se sa njim, kao i uvek, ako prenesemo nova sredstva Ukrajini", dodao je.

Administracija predsednika SAD DŽozefa Bajdena zatražila je danas od američkog Kongresa da odobri ogroman paket hitne pomoći za Izrael i Ukrajinu u vrednosti od 106 milijardi dolara, kao i sredstva za južnu granicu SAD i druge humanitarne potrebe, prenosi "Politiko".

Bajdenov zahtev uključuje 61,4 milijarde dolara za Ukrajinu, 44,4 milijarde dolara za obezbeđivanje opreme Ministarstva odbrane SAD za dopunu zaliha oružja i nastavak pružanja vojne podrške.

Bajden je ranije nazvao pomoć Ukrajini i Izraelu "pametnom investicijom".

HAMAS ODGOVORIO BAJDENU: Oslobođeno dvoje američkih talaca

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA