Najnovije

BORBENI ROBOT: Nova haubica „koalicija-sv” spremna za front

Najnoviju haubicu odliku preciznost i vreme potrebno za ispaljivanje municije, a jedna od glavnih karakteristika joj je visoka automatizacija što znatno skraćuje vreme potrebno za napad, kažu u „Rostehu”

Najnovija haubica „koalicija-sv” prošla je sva testiranje i spremna je za serijsku proizvodnju, saopštila je korporacija „Rosteh”.

„Potvrđene su jedinstvene tehničke karakteristike haubice. Najnovija haubica prevazilazi najbolje svetske i domaće primerke, po preciznosti ispaljivanja, ali i po vremenu koje je potrebno za izvršenje borbenih zadataka”, navodi se u saopštenju.

Prema rečima jednog od direktora kompanije „Rosteh”, haubica „koalicija-sv” nije „samo još jedan primerak ruske artiljerije, već bitan činilac njenog razvoja”.

„To je faktički borbeni robot. Karakterna osobina mu je visok nivo automatizacije. Posada se nalazi u izolovanoj oklopnoj kapsuli i odatle daljinski upravlja borbenim vozilom. U poređenju sa već postojećim primercima artiljerijskog oružja „koalicija-sv” za kraće vreme reaguje na bilo koje neplanirane mete, što je posebno važno u savremenim uslovima vođenja borbi”.

Proces pripreme za napad, uključujući i biranje municije i navođenje je automatizovan. To smanjuje vreme potrebno za napad i obezbeđuje neophodnu preciznost, dodaju iz „Rosteha”.

Haubica „koalicija-sv” namenjena je uništenju artiljerijskih i minobacačkih baterija, oklopne tehnike i vojnika. Može da uništava i PVO sisteme, protivraketne sisteme, ali i vojna i terenska uporišta protivnika, prenosi RT Balkan.

BAJDENU STIGAO ODGOVOR IZ BELE KUĆE: Nemamo više novca za Ukrajinu

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA