Najnovije

PAKLENI PLAN: Izrael namerava da Gazu pretvori u nešto poput Hirošime

Izraelska vojska namerava da uništi pojas Gaze na isti način na koji su SAD uništile japanski grad Hirošimu, samo bez nuklearnog oružja, rekao je američki novinar Simor Herš, pozivajući se na izvore.

„Grad Gaza je u procesu da postane Hirošima bez upotrebe nuklearnog oružja“, rekao je Herš, prenosi RIA Novosti.

Prema Heršovim rečima, Izrael će pokrenuti kopnenu operaciju u Pojasu Gaze da uništi sve pripadnike palestinskog pokreta Hamas koji ostanu u gradu.

Netanjahuov plan je da izraelska vojska ubije svakog pripadnika Hamasa kojeg pronađe“, napisao je novinar u svojoj kolumni na portalu Substack.

Izrael je u subotu, 7. oktobra, pretrpeo raketni napad velikih razmera iz Pojasa Gaze, nakon čega su militanti Hamasa ušli u granična područja na jugu zemlje. Sirene koje su upozoravale na raketne napade oglasile su se u južnim i centralnim delovima zemlje, uključujući Tel Aviv.

Odbrambene snage Izraela najavile su pokretanje vojne operacije pod nazivom „Gvozdeni mačevi“ u Pojasu Gaze. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratio se naciji proglašavajući zemlju u ratnom stanju i rekao da je naredio široku mobilizaciju rezervi.

Broj ubijenih civila u Pojasu Gaze dostigao je 3.478, a broj Izraelaca premašio je hiljadu. Nekoliko hiljada Izraelaca i Palestinaca je povređeno. Prijavljeni su i mrtvi i nestali Rusi i državljani drugih zemalja. Prema različitim izvorima, pokret Hamas može zarobiti oko 150 Izraelaca.

Stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja kritikovao je odluku Saveta bezbednosti o situaciji u Pojasu Gaze.

GUGL NE PRIZNAJE KRIM KAO DEO UKRAJINE, A NI KAO DEO RUSIJE: Čiji je onda?

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA