Najnovije

PREDOMISLILI SE: Jedna država ponovo priznaje nezavisnost "Kosova"?

Priština je, prema rečima zamenika prištinskog ministra Krešnika Ahmetija, obnovila odnose sa ovom državom.

Administrativni prelaz (Foto: privremene institucije)

Država Palau koja je pre pet godina najavila da će preispitati odluku o priznanju nezavisnosti "Kosova" obnovila je veze sa samoproglašenom državom.

"Posle pet godina, diplomatski odnosi sa Palauom su obnovljeni", napisao je Zamenik prištinskog ministra spoljnih poslova Krešnik Ahmeti na Fejsbuku, gde je priložio i fotografiju na kojoj se vidi ambasador "Kosova" u Japanu Sabri Kičmari sa predstavnikom Republike Palau.

U januaru 2019. u noti koju je predsednik Palaua uručio srpskom ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću objavljeno je da će Republika Palau preispitati odluku o priznavanju nezavisnosti Kosova, što je u Srbiji protumačeno kao definitivno povlačenje priznanja.

Navedeno je tada da Republika Palau smatra da bi u budućnosti trebalo da podrži dijalog Beograda i Prištine, uz posredovanje Evropske unije, a ne da definiše status tzv. Kosova pre kraja dijaloga.

"Moj prethodnik je tada priznao Kosovo. Mislim da nije shvatio da je to nešto što zahteva dijalog, razumevanje, jer ne želimo da se isto dešava u našoj zemlji, regionu, na našim ostrvima. Nama je potreban dijalog, a ne rat i neko ko će donositi odluke umesto nas", rekao je tadašnji predsednik Palaua Tomi Remenges.

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA