Najnovije

SAD UVELE NOVE SANKCIJE DODIKU: Na listi i njegova deca

Na novoj američkoj "crnoj" listi osim predsednika Republike Srpske, našli su se i Gorica i Igor Dodik.

Ministarstvo finansija Sjedinjenih Država uvelo je nove sankcije za predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, a na spisak su dodali njegovu decu Goricu i Igora Dodika.

Osim toga, na spisku se nalaze i restoran "Agape" u vlasništvu Gorice i Ivane Dodik, kompanija "Agrovoće" koja se dovodi u vezu sa Goricom, kao i kompanija "Frut Eko", koja se dovodi u vezu sa Igorom Dodikom, ali i kompanija "Global Liberti".

Kako navodi Ministarstvo finansija SAD, dve osobe i četiri kompanije sa liste čine jezgro mreže podrške posebno označenog državljanina i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

"Pripadnici ove mreže, među kojima su Dodikova punoletna deca, omogućavaju nastavak Dodikovog korumpiranog delovanja u bosanskohercegovačkom entitetu RS, što mu omogućava da izvlači javna sredstva iz RS s ciljem sopstvenog bogaćenja i bogaćenja njegove porodice na račun građana BiH i funkcionalnih vlasti u zemlji", navodi američko ministarstvo.

Podsetimo, SAD Dodiku su uvele sankcije i 5. januara 2022. godine, kao i 17. jula 2017. godine zbog, kako se navodi, opstruiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Dodik se takođe nalazi i pod sankcijama Velike Britanije.

PROVOKACIJA IZ EVROPSKE KOMISIJE: Šefica EK ispoljila nacionalizam i...

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA