Najnovije

ZAKLJUČCI PREDSEDNIŠTVA BOSNE I HERCEGOVINE IDU U SMEĆE: Republika Srpska na potezu

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović rekla je danas da zaključci usvojeni preglasavanjem u Predsedništvu treba da idu u smeće i da Parlament Srpske ima odličnu priliku da to uradi.

Republika Srpska (Foto: Vlada RS)

"NSRS i treba ove zaključke da pošalje u smeće i zaslužuju da idu u smeće. Znate odlično kakve su ustavne procedure. Imate odličnu priliku da zajedno sa ostalima podržite moj veto zato što znate da sam u pravu", poručila je Cvijanović u odgovoru poslaniku PDP u NSRS Igoru Crnadaku, koji je rekao da zaključci treba da idu u smeće, ali tvrdeći da se SNSD zajedno sa "Trojkom" dogovara oko svih ključnih pitanja, kao i da se radi o njihovim koalicionim partnerima.

Cvijanović je poručila da bošnjački član Predsedništva BiH Denis Bećirović ni po čemu nije njen koalicioni partner niti će ikada biti.

"Narodna skupština Republike Srpske je moja kuća, a Predsedništvo samo radno mesto", rekla je ona.

Poručila je da zaključci treba da idu u smeće zato što se nikada nije desilo da zajednički organ na nivou BiH donosi ovakve kvalifikacije na račun Srpske ili drugog entiteta.

Istakla je da su ovo opasni i zaključci.

"Ovo što je bošnjački član Predsedništva BiH Denis Bećirović uradio je bezobrazno", navela je Cvijanović na posebnoj sednici NSRS.

Članovi Predsedništva BiH Bećirović i Željko Komšić preglasali su Cvijanović i usvojili zaključak u kojem se navodi da je neophodno da se s ciljem dosledne implementacije načela pravne sigurnosti i vladavine prava, smesta prekine sa ultimatumima, separatističkim politikama i napadima na državu BiH i njene institucije.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA