Najnovije

DNEVNI IZVEŠTAJ MO RF: Na Donjeckom najviše likvidiranih - oboreni Su-24, Mig-29, Mi-8 i 23 bespilotne

Ministarstvo odbrane RF je objavilo redovni dnevni izveštaj o stanju na frontu i toku specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Ukrajinska vojska je na donjeckom pravcu za protekla 24 časa izgubila do 260 vojnika, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane u okviru redovnog brifinga o situaciji u zoni specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini.

Grupacija ruske vojske „Jug“ je uz pomoć avijacije i artiljerije na području Andrejevke, Vasjukovke, Radolovke i Kurdimovke napala položaje ukrajinske vojske i, pored ljudstva, uništila i četiri automobila, jednu artiljerijsku bateriju M777 američke proizvodnje, kao i raketni sistem „grad“,

Ruska vojska odbila je tri pokušaja napada ukrajinskih snaga na zaporoškom pravcu i tom prilikom likvidirala 20 ukrajinskih vojnika. U napadu je učestvovala 118. mehanizovana brigada ukrajinske vojske, a ruska avijacija i artiljerija nije dozvolila da ona ostvari bilo kakav uspeh. Pored ljudstva, ukrajinska brigada izgubila je i dva tenka, kao i tri automobila.

Na kupjanskom pravcu ruske snage odbile su pet napada ukrajinske vojske. Ruska vojna grupacija „Zapad“ je uz pomoć jedinica artiljerije i avijacije odbila pet napada 43. i 115. mehanizovane brigade ukrajinske vojske u predelu Sinjkovke u Harkovskoj oblasti, kao i u Sergejevki u Luganskoj Narodnoj Republici. Ukrajinske snage izgubile su do 50 vojnika.

Na južnodonjeckom pravcu ruska vojska izvela je napad na položaje ukrajinskih snaga i tom prilikom likvidirala do 140 ukrajinskih vojnika i uništila tri jedinice vojne tehnike. Napad je izveden na položaje ukrajinske 72. mehanizovane brigade.

Na hersonskom pravcu ukrajinska vojska je izgubila do 30 vojnika, haubicu D-30 i jednu stanicu za radioelektronsku borbu.

Ruska avijacija je u Dnjepropetrovskoj oblasti uništila skladište municije i goriva za potrebe ukrajinske vojske. Napad je izveden na aerodrom „Dolgincevo“.

Ruske PVO snage su za protekla 24 časa oborile jedan ukrajinski bombarder Su-24, dva lovca MiG-29, helikopter Mi-8, 23 drona, dve protivbrodske rakete „neptun“.

Pogledajte OVDE napad Hezbolaha u pograničnom pojasu Izraela

Izvor: Sputnjik 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA