Najnovije

Napadaju ga i vlast, opozicija, Zapad i NVO

Miša Vacić, lider Srpske desnice, izražava duboku zabrinutost zbog, kako tvrdi, opšte izdaje nacionalnih interesa u Srbiji. On oštro kritikuje sve političke aktere, proevropske opcije, tvrdeći da su izdali nacionalne interese, dok istovremeno izražava ozbiljne sumnje prema nacionalnom bloku (Zavetnici, Dveri), koji smatra nedovoljno odlučnim.

Sebe vidi kao branitelja srpske nacionalne svesti i interesa, i ne libi se da se nazove „problemom države.“

– Pored svih drugosrbijanaca i otvorenih izdajnika koji gaze Ustav i zakone Srbije, nvo elite i čelnika bivšeg režima, počeo je sve češće i predsednik Srbije da pominje mene kao nekakvog ekstremistu i problem državi. Da, ja sam problem bio i u vreme žutih, koji su me hapsili, a i danas. Zašto? Zato jer sam na istim pozicijama kao i pre 18 godina, kada sam počeo sa društvenim aktivizmom i buđenjem nacionalne svesti među mladima – Srbija, srpski nacionalizam i srpski interesi pre svega, bez koketiranja sa onima koji rade protiv interesa Srbije i Srpstva – naglasio je Vacić na društvenoj mreži X.

Uveren je da je krajnje vreme da se srpski nacionalni interesi postave na prioritetno mesto.

– Srpska nacionalna svest je sistemski gušena decenijama unazad a sad kada je krajnje vreme da se konačno srpski nacionalni interesi stave na prvo mesto, i kada se više ne može ućutkati nacionalno osvešćeni deo Srbije, nudi se mlaka nacionalna priča, koja je obična reciklaža nekadašnjeg Koštuničinog DSS, svejedno pod kojim imenom, parkiranje nacionalista u belim rukavicama sa levom i građanističkom fukarom, da bi se ponovo potopila, ogadila i ugušila nacionalna opcija.

Pitanje srpskih nacionalnih interesa i puta koji će Srbija slediti u budućnosti ostaje ključna tema u političkim debatama i izazov za političke lidera. Bez obzira na kontroverze koje izaziva, ime Miše Vacića u savremenim političkim raspravama u Srbiji sve češće se pominje, kako od strane političkih protivnika, tako i od strane samog predsednika Srbije.

UPOZORENJE MEKGREGORA VAŠNGTONU: To bi bila velika greška

Izvor: Nacionalisz

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA