Najnovije

ODMAZDA NA ARAPE U IZRAELU: Hapšenje zbog podrške Gazi na društvenim medijima

Palestinska pevačica Dalal Abu Amne nakratko je uhapšena ove nedelje zbog objave "nema pobednika osim Alaha".

Izraelski Arapi i Palestinci iz Istočnog Jerusalima su zbog objava na društvenim mrežama u kojima se izražava solidarnost sa narodom Gaze bili targetirani, hapšeni i otpuštani, piše "Gardijan".

Izraelski Arapi, od kojih se mnogi identifikuju kao palestinski državljani Izraela, izrazili su solidarnost sa Palestincima u Gazi usred izraelske kampanje bombardovanja u kojoj je do sada ubijeno više od 4.000 ljudi, mahom civila.

Bombardovanje je odgovor na napade Hamasa 7. oktobra u kojima je ubijeno 1.400 Izraelaca i kidnapovano oko 200 taoca, takođe u najvećoj meri civila.

Palestinska pevačica Dalal Abu Amne nakratko je uhapšena ove nedelje kada je otišla u policijsku stanicu da podnese prijavu zbog stotina pretnji smrću koje je dobila.

"Stavili su joj lisice na ruke i noge, ponižavali je i vređali. Žele na njenom primeru da nauče ljude lekciju",  rekao je njen advokat Abir Bakr.

Pevačica je, kako se navodi, na Fejsbuku uz palestinsku zastavu objavila "nema pobednika osim Alaha".

Izraelska policija je saopštila da je Abu Amneh uhapšena pod sumnjom da je narušavala javni red i podstrekivala nasilje.

Svakog dana, izraelska policija objavljuje saopštenja u kojima detaljno navodi hapšenja ljudi koji su podržavali sadržaj koji Izrael smatra "huškačkim". Među njima su i oni koji su delili snimke Izraelaca ubijenih tokom napada Hamasa.

Šef policije Kobi Šabtai je istovremeno zabranio bilo kakve "demonstracije protiv rata".

Prema izraelskim medijima, do sada su najmanje 63 izraelska Arapina uhapšena zbog postova koji navodno "podržavaju terorizam".

Vanredno stanje koje je trenutno uvedeno u Izraelu "predstavlja plodno tle za kršenje prava pojedinca, a posebno slobode izražavanja. Arapski građani koji izražavaju mišljenja koja se razlikuju od opšteg trenda bivaju otpušteni", naveo je "Harec" prošle nedelje.  

RITER OTKRIO DA ZAPAD LAŽE O STANJU NA FRONTU: Probudićete se i...

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA