Najnovije

PANIKA ZELENSKOG I AMERA U ISTO VREME: Rusi spremni, "kinžali" im doslovno dišu za vrat

Direktorka moskovskog Instituta za međunarodne političke i ekonomske strategije –Jelena Panjina: „Kinžali imaju domet do 2000 km, a lete brzinom 10-12 Maha.

Analitičari NATO su već procenili da će rastojanje između MiG-31, koji će „visiti“ iznad Crnog mora, i američke udarne grupe ratnih brodova oko nosača aviona u istočnom Mediteranu biti 1.100 km. Pri prosečnoj brzini od 9 maha - Kinžali bi stigli do tih brodova za oko 6 minuta“.

Ruski borbeni avioni MiG-31 – koji nose hipersonične rakete „Kinžal“ – danonoćno će biti nad neutralnim vodama Crnog mora.

Po naredbi Vladimira Putina, izdatoj u Pekingu, koja je usledila čim su dva američka nosača aviona stigla do obala Izraela, a Ukrajina američkom krstarećom raketom ATACMS udarila po aerodromu zaporoškog grada Berdjanska.

Prvi efekti su se pojavili već nakon nekoliko sati. Suočen sa prvim „dežurnim MiG-31“ – američki dron Global Hawk žurno se udaljio od obala Krima. Čak je poslao signal 7600 - „gubitak komunikacije“.

Šta je skriveni (neobjavljeni) smisao Putinove naredbe?

Direktorka moskovskog Instituta za međunarodne političke i ekonomske strategije –Jelena Panjina – prvo je ocenila da će „Kinžali“ sprečiti pokušaje SAD da proteraju Ruse iz Sirije. Pa dodatno ukazala:

„Kinžali imaju domet do 2000 km, a lete brzinom 10-12 Maha. Analitičari NATO su već procenili da će rastojanje između MiG-31, koji će „visiti“ iznad Crnog mora i američke udarne grupe ratnih brodova oko nosača aviona u istočnom Mediteranu biti 1.100 km. Pri prosečnoj brzini od 9 maha, Kinžali bi stigli do tih brodova za oko 6 minuta. A u stanju su da nanesu ozbiljnu štetu i nosačima aviona i da ih i  potope.

To će odvratiti Amerikance – pretpostavlja Panjina – od pokušaja da sruše Bašara Asada pod maskom sukob između Izraela i Palestine. Pojava MiG-31 sa Kinžalima iznad Crnog mora i za Ukrajinu je razlog za brigu.

Zašto – objasnio je potpredsednik ruske Akademije za raketne i artiljerijske nauke Konstantin Sivkov:

„Dežurni MiG-31 će sa svojim radarima i naoružanjem biti efikasna odbrana i od ukrajinskih dronova i platformi sa kojih se lansiraju. Isto važi i za ukrajinske krstareće rakete koje lete na malim visinama“.

Jedan od lidera Zaporožja, Vladimir Rogov, čak je uveren da će se  u Ukrajini mnogi uspaničiti zbog pojave MiG-31 iznad Crnog mora:

„Svako lansiranje Kinžala sa dežurnog MiG-31K, dovodiće do toga da se Zelenski i cela njegova banda zavlače u svoje rupe, znajući da udar Kinžala nikome ne ostavlja nikakve šanse. Odsad će u Kijevu biti u danonoćnom strahu“.

IZRAEL U SULUDOJ AKCIJI IZAZIVA SVETSKI SUKOB: Jutros u 5:25 bombardovali aerodrom druge zemlje

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA