Najnovije

SAKS OGOLIO ZLO: Vojna klika Vašingtona

Militarizovana spoljna politika Sjedinjenih Država polako uništava zemlju i više ne nalazi odjeka u međunarodnoj zajednici, izjavio je američki ekonomista DŽefri Saks u programu Jutjub kanala Judging Freedom.

"Krećemo se u katastrofu. Dvajt Ajzenhauer je održao oproštajni govor u januaru 1961. godine i još tada nas je upozorio na moć vojno-industrijskog kompleksa. Vojno-industrijski kompleks je preuzeo spoljnu politiku SAD, posebno od 1990-ih godina", istakao je Saks.

Saks je dodao da su beskrajni ratovi i operacije promene režima u stranim zemljama stvorili globalnu nestabilnost i ogromnu rupu u američkom budžetu. Međutim, predsednik DŽozef Bajden je nedavno zatražio više od sto milijardi dolara za vojsku. Vojno-industrijski kompleks.

"Volstrit džurnal je upravo objavio članak u kojem se kaže da očekuju bum u vojnoj industriji. Naša spoljna politika je katastrofa. Predsednik Bajden je rekao da smo svetionik za svet. Svet je apsolutno protiv onoga za šta se SAD sada zalažu. A ako vam treba dokaz, setimo se: poslednji put kada je Savet bezbednosti UN glasao 14 prema 1, ostalih 14 članica Saveta bezbednosti UN je reklo da nam je potreban prekid vatre i humanitarna pomoć. I SAD su stavile veto na to", podsetio je poznati američki ekonomista.

Pročitajte OVDE o novom potezu Erdogana 

Izvor: Sputnjik 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA