Najnovije

VRAG ODNEO ŠALU: Slovenci se pozivaju da se legalno naoružaju

Bivši slovenački premijer Janez Janša komentarisao je uvođenje policijskih kontrola na granici prema Hrvatskoj i Mađarskoj, pa pozvao Slovence da se legalno naoružaju, jer je, kako navodi, "vrag odneo šalu".

Pištolj (Foto: Pixabay)

Vrag je odneo šalu. Naoružajte se. Legalno, napisao je Janša na društvenoj mreži Iks.

Dodao je da su pametni shvatili poziv, a ostali će, kaže,verovati premijeru Robertu) Golobu, Poklukaru i Šarcu da su sposobni da zaštite Sloveniju, ali i njih lično u slučaju terorističkih napada.

Janša je naveo da je reč o državnim zvaničnicima koji, kako kaže, od juna ignorišu pozive njegove Slovenačke demokratske stranke (SDS) o sazivu Veća za nacionalnu bezbednost na kojem bi se raspravljalo o merama za suzbijanje ilegalnih migracija i upravljanje bezbednosnim rizicima.

Zvanična LJubljana je od petka u ponoć na graničnim prelazima prema Hrvatskoj i Mađarskoj uvela pojačane policijske patrole. Kako je ranije saopšteno, ova mera bi trebalo da važi 10 dana, ali sa mogućnošću da bude produžena.

Srušili su ogradu, a sada, kada u panici ponovno uvode kontrole na granici sa susedima samo preusmeravaju protok ilegalaca sa saobraćajnica u vagone, napisao je Janša i prozvao ministra odbrane Marjana Šarca da, kako je naveo, taj resor vodi kao "rijaliti šou".

Pritisak masovnih ilegalnih migracija radikalno razara postojeći način života u EU i jača militantne, proteroristička jezgra u evropskim metropolama. Nekada sigurni i uspešni gradovi beleže neviđeni porast kriminala. Tu, nažalost, spada i LJubljana, naveo je Janša i dodao:

Poslednjim upadom palestinskih terorista u Izrael još jednom se potvrdilo koliko je važno da narod bude dobro i legalno naoružan.

Janša tvrdi da su jasne tri stvari:

"Da s verovatnošću možemo očekivati zaoštravašnje bezbednosne situacije, da sadašnja garnitura vlasti nije ni približno sposobna za pravovremene procene, pripreme i delovanje, da je svako dužan da učini sve što je u okviru ustavnog poretka moguće za zaštitu svoje porodice i domovine".

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA