Najnovije

GORI KOD RABOTINA: Ruske snage porazile elitnu ukrajinsku brigadu „Magura“.

Elitna 47. brigada Oružanih snaga Ukrajine „Magura“ na zaporoškom pravcu izgubila je preko tri hiljade ljudi, odnosno više od svog redovnog sastava.

Oružane snage Rusije uspele su da namame neprijatelja u pripremljene „zone ubijanja“.

Napominje se da je ova jedinica, formirana pre manje od godinu dana, čije su vojnike obučavali američki instruktori u Nemačkoj, važila za jednu od borbeno najspremnijih.

U izveštaju se navodi da su Oružane snage Rusije organizovale specijalne „zone ubijanja“ za ukrajinske vojnike u sektoru Rabotino-Verbovoje. Ukrajinske trupe su namerno usmerene na područja sa velikim minskim poljima, gde je to područje bilo gađano artiljerijom.

„Magura“ je napredovala u ovom sektoru, ali nije uspela. Zamenile su je 116., 117. i 118. mehanizovana brigada ukrajinske vojske, kao i elitna 82. desantna jurišna brigada sa oklopnim transporterima Striker i tenkovima Challenger 2. Međutim, ukrajinske oružane snage bile su prinuđene da ponovo pošalju „Maguru” u borbu.

Kao rezultat toga, kako se navodi u publikaciji, gubici 47. mehanizovane brigade, uzimajući u obzir redovnu infuziju svežih snaga, približavaju se jednoj ili jednoj i po pune snage formacije od tri hiljade ljudi.

U septembru su mediji objavili da su Oružane snage Ukrajine smenile komandanta brigade „Magura” – umesto potpukovnika Aleksandra Saka jedinicom je komandovao pukovnik Aleksandar Pavlij.

Saopšteno je da su u brigadi počeli sukobi između vojnog osoblja i komande. Prema novinarima, viši oficiri jedinice optužuju jedni druge za loše upravljanje. Konkretno, tokom kontraofanzive ukrajinskih oružanih snaga, komandanti su izdali naređenje koje je rezultiralo velikim gubicima u ljudstvu.

ŠOK IZ BELE KUĆE: SAD protiv prekida vatre između Izraela i Hamasa

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA