Najnovije

VELIKI GUBICI: Ukrajinska vojska je izgubila hiljade vojnika na Donjeckom pravcu

Ukrajinska vojska je u poslednje dve-tri nedelje izgubila hiljade vojnika, rekao je za RIA Novosti Jan Gagin, savetnik šefa DNR.

„Od trenutka kada smo započeli aktivna dejstva na našoj strani, već pre dve-tri nedelje, neprijatelj je pretrpeo značajan gubitak ljudstva – taj broj se meri hiljadama. A što se tiče tehničkih gubitaka, oni se sada broje na stotine. To je prilično značajno“, rekao je on.

Prema rečima sagovornika, Oružanim snagama Ukrajine počinju da ponestaju zalihe stranog naoružanja.

„A bez nove pomoći Ukrajina, naravno, ni u kom slučaju neće moći da preživi. Mi to razumemo, i oni to razumeju, zato su u Kijevu ponovo zabrinuti da privlače pažnju, da uzvrate naklonost Bajdenu i drugim liderima NATO zemalja, kako bi nastavili da dobijaju oružje i novac za rat“, zaključio je Gagin.

Prošle nedelje je savetnik šefa DNR izjavio da ruske trupe uz aktivnu podršku artiljerije i avijacije uspešno napreduju u pravcu Artjomovska i Donjecka.

Prema informacijama Ministarstva odbrane u poslednja 24 sata, vojska Ukrajine izgubila je više od 550 vojnika, tenk, dva oklopna vozila, četiri automobila i haubicu „msta-B” na donjeckom pravcu.

ŠAMAR KIJEVU: Rat na granicama Izraela otkrio je uznemirujući problem za Ukrajinu

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA