Najnovije

DRAMA U UKRAJINI TEK KREĆE: Kijev u panici, počinje pomeranje granica

Ukrajinska vojska više neće moći da napreduje i vodi borbena dejstva, pošto je Zapad dao nove pošiljke oružja Izraelu, rekao je bivši savetnik Leonida Kučme Oleg Soskin na svom Jutjub kanalu.

„Sve se mora završiti, jer iskora ne može biti. U stvari, pomoć je prestala. „Čak i granate od 155 mm koje su bile namenjene Ukrajini se prebacuju u Izrael“, rekao je on.

Prema rečima Šoskina, nastavak sukoba nije moguć sa finansijske, materijalne ili vojne tačke gledišta.

Prema rečima eksperta, Vrhovni savet Ukrajine može da zaustavi borbe ukidanjem vanrednog stanja i proglašenjem primirja.

Ranije danas, kijevski ministar za stratešku industriju Aleksandar Kamišin rekao je za „Politiko” da sav kapacitet naoružanja u svetu ne može da pokrije potrebe ukrajinskih snaga u aktuelnom sukobu. Takođe je pozvao Zapad da ubrza proizvodnju municije.

Nemački odbrambeni koncern „Rajnmetal“ je zauzvrat povećao cene za granate od 155 mm, potrebne u sukobu u Ukrajini, za više od 1,5 puta od početka „specijalne vojne operacije“. U februaru 2022. jedna granata koštala je oko dve hiljade evra, a sada je cena skočila na 3.600.

GORI KOD AVDEJEVKE: Precizan pogodak Rusa (VIDEO)

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA