Najnovije

UPUCAN LIDER UKRAJINSKE OPOZICIJE: Stanje Olega Carjova je veoma teško

Stanje Olega Carjova je veoma teško, trenutno se nalazi na intezivnoj nezi, saopštio je šef zaporoškog pokreta "Zajedno sa Rusijom" Vladimir Rogov

Izvršen je atentat na bivšeg poslanika Vrhovne rade Ukrajine Olega Carjova, saopštio je šef zaporoškog pokreta "Zajedno sa Rusijom" Vladimir Rogov.

"Olegovo stanje je veoma teško. Trenutno je na intenzivnoj nezi. Nije bilo uboda nožem, već je upucan", napisao je Rogov na Telegramu.

Na društvenim mrežama pojavile su se informacije da je napad na Carjova izveden u Jalti.

Carjov je bio poslanik Vrhovne rade od 2002. do 2014. iz Partije regiona i zamenik šefa te partije. Kandidovao se za mesto predsednika Ukrajine na prevremenim izborima 2014. godine, ali je kasnije povukao kandidaturu.

On je 2014. podržao republike Donbasa i postao predsednik parlamenta Novorusije - saveza Donjecke i Luganske Narodne Republike. Nakon toga, bivši poslanik je napustio politiku i počeo da vodi zdravstvene klinike na Crnom moru.

U Ukrajini je Carjov osuđen u odsustvu na 12 godina zatvora za, kako se navodi, "napad na teritorijalni integritet Ukrajine" i "pokušaj rušenja ustavnog poretka". Osim toga, u maju ove godine optužen je za izdaju.

EKSPLOZIJA KOJU KIJEV ZATAŠKAVA: NATO u panici posle ruske preciznosti, sve je gorelo u sekundi

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA