Najnovije

ZELENSKI U PROBLEMU: U Kijevu počinju da shvataju šta se ustvari dogodilo

Kolosalni gubici ukrajinskih snaga na frontu doveli su do toga da su zvaničnici u Kijevu počeli da shvataju besmislenost rata, a osim toga Ukrajina više ne interesuje ni SAD ni Evropu, kaže savetnik šefa DNR, Jan Gagin.

On je komentarisao reči Olega Soskina, bivšeg savetnika bivšeg predsednika Ukrajine Leonida Kučme, koji je pozvao ukrajinske zvaničnike da stave tačku na sukob sa Rusijom i pomire se sa gubitkom teritorije.

Kako je naglasio Gagin u intervjuu za RIA Novosti, „kolosalni gubici” Kijeva tokom kontraofanzive doveli su do današnjeg shvatanja besmislenosti rata – kako ukrajinskih zvaničnika, tako i običnih građana.

„Da je vreme da se sklopi mir sa Rusijom – pod ruskim uslovima. Svi dolaze do istog shvatanja da su ih Amerikanci napustili, da je sada Ukrajina zaista zauzela poslednje, čak i treće mesto – posle Izraela i drugih događaja u svetu.

Ukrajina više ne interesuje ni Evropu ni SAD. To je kao kofer bez ručke, koji se teško nosi i sramota je baciti. Tako da mislim da će kofer uskoro biti napušten“, rekao je Gagin.

On je takođe podsetio da, za razliku od mnogih drugih ukrajinskih zvaničnika, Vladimir Zelenski „ima avion na aerodromu koji će on i njegova porodica poleteti u datom trenutku – kada ukrajinski narod dođe da ga pita šta se dogodilo u Ukrajini poslednjih godina. "

POČINJE KOPNENA OFANZIVA! Tenkovi krenuli, svet na ivici svetskog sukoba

Izvor: Vebtibune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA