Najnovije

AMERIKA HOĆE SUKOB SVETSKIH RAZMERA: Preko Izraela izaziva Iran za potpunu eskalaciju (VIDEO)

Nikola Vrzić, glavni i odgovorni urednik portala RT Balkan, izložio je svoju detaljnu analizu tekućih geopolitičkih dešivanja u svetu, sa posebnim osvrtom na ulogu Sjedinjenih Američkih Država na globalnoj sceni.

U svom najnovijem intervjuu, dostupnom na Jutjub kanalu "X33", Vrzić je istakao da SAD trenutno imaju znatne teškoće u ostvarivanju svojih strateških ciljeva u svetu. Prema njegovim rečima, Amerika je doživela velike gubitke u svojim vojnim i političkim kampanjama, posebno u Ukrajini i Avganistanu, gde njihovi napori nisu urodili plodom.

Vrzić predviđa da bi SAD mogle koristiti Izrael kao osnovu za reafirmaciju svoje dominacije u regionu i šire. On smatra da bi moglo doći do eskalacije sukoba između Izraela i Palestine, pri čemu bi SAD aktivno radile na uvlačenju Irana u konflikt. Cilj ovakve strategije bio bi obnova američkog međunarodnog avtoriteta, sa krajnjim rezultatom ostvarivanja "velikog Izraela" i izmeštanja palestinske države.

On predupređuje da bi ova strategija mogla rezultirati ogromnim čovečjim i ekonomskim gubicima, s trajnim posledicama za regionalnu i globalnu stabilnost.

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA