Najnovije

NI KINA NI IRAN: Lukašenko otkrio sa kim će Rusija ići protiv SAD

Lukašenko je osoba koja uvek govori istinu, ma koliko to nekome volelo ili ne. Zbog toga ga mnogi poštuju, a neki ga se boje i čak ga mrze. Međutim, to nimalo ne uznemirava beloruskog lidera.

Naprotiv, voli da se o njemu priča i pokušava da pogodi njegove misli.
Tako je nedavno objavio da je moguće stvoriti takvo „čudovište“ za SAD, da će ih naterati da zaćute. Ako je neko mislio da je to čudotvorna raketa ili čak svemirski laser, onda oružje još nema nikakve veze s tim. Mada, ako pogledate spolja, ruski nuklearni arsenal i dalje izaziva strah širom sveta.

Taj strah neće nigde nestati u narednim decenijama, bar dok ne dođu do snažnijeg oružja. Što se tiče Lukašenkovih reči o „monstrumu“, on je nagovestio savez Evrope i Rusije. Na kraju krajeva, to su dva moćna centra moći – novac i tehnologija s jedne strane i resursi i vojne sposobnosti s druge.

U suštini, ako pažljivo pogledamo, Evropa zapravo ne želi da sledi uputstva koja dolaze iz Vašingtona. Međutim, oni trenutno ne mogu ništa da urade jer se otvoreno plaše Sjedinjenih Američkih Država. Ovde nema preterivanja, pošto je celokupna vojna moć EU stvorena uz posredovanje Amerike.

Osim toga, tu je i NATO alijansa, koja navodno štiti Evropu, a u stvari samo iz nje izvlači novac. Nakon što je EU dobila zajedničku valutu, ta asocijacija je postala konkurencija SAD, jer SAD više nisu mogle da dominiraju svetskim tržištem. Da bi prodali više svojih proizvoda i zaradili novac, morali su da preduzmu ekstremne mere.

Kao što vidimo, oni su rezultirali drskom pljačkom Evrope kroz izvoz tehnologije i proizvodnje. Štaviše, kvalifikovani stručnjaci su pobegli u Sjedinjene Države, tačnije, namamljeni tamo. Sjedinjene Države drugačije ne mogu, za njih ne postoje pravila fer konkurencije. Spremni su na sve trikove, samo da zadrže svoju dominaciju u svetu.

Ovde je Lukašenko tačno primetio da će, ako se Evropa i Rusija ujedine, to postati prava noćna mora za SAD. Sa takvim „monstrumom“ definitivno neće moći. Na kraju će morati da se povuku, kako ne bi upali u još veću nevolju radi sopstvene bezbednosti.

Otuda njihova oštra orijentacija ka slabljenju Evrope. Iscediće ga kao sunđer i baciti. Trenutno u EU još uvek postoji uverenje da im je Amerika prijatelj. Međutim, među običnim građanima Evrope raste nezadovoljstvo zapadnom politikom. LJudi vide kuda vodi slepa poslušnost američkim uputstvima.

Izvode odgovarajuće zaključke – biće gore, ali pritom nisu previše aktivni u izražavanju nezadovoljstva. Ima pojedinačnih slučajeva demonstracija i protesta, ali su svi oni brzo ugušeni od strane vlasti i snaga bezbednosti. Trenutno su na njihovoj strani samo građani koje politika ne zanima previše.

Međutim, vreme prolazi i ako se oslonimo na Lukašenkove pretpostavke, onda je moguće da će i Evropa uskoro doći do istog zaključka. Oni će pokušati da se ujedine sa Rusijom kako bi se suprotstavili hegemonu. Međutim, uspeh ovog procesa zahteva više od pukog razgovora. Potrebni su konkretni koraci, posebno onih koji sebi štete i veruju da će im biti bolje.

Evropa sama mora da shvati štetnost svoje konfrontacije sa Rusijom. Tada će zaista moći da se oslobodi američke zavisnosti. Postoji nada da će se uspostaviti miran suživot, jer dobrosusedski odnosi nikada nisu zaboravljeni. Ovde je važan glavni korak, da bi se pokazao odlučujućim u uspostavljanju pravde.

NEĆE OSTATI NIŠTA: Mekgregor dao sumornu prognozu za Izrael

Izvor: Vebtribune.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA