Najnovije

UKRAJINSKI PILOTI ODBIJAJU DA POLETE: U strahu od nepoznatog ruskog oružja koje ih spaljuje momentalno

Ruska vojska sprovodi operacije koje će konačno eliminisati ukrajinske oružane snage, rekao je bivši američki vojni obaveštajac Skot Riter u intervjuu novinaru Garlandu Niksonu.

„Ruske ofanzivne operacije sada imaju za cilj da apsorbuju ostatke ukrajinskih trupa. Oni to sada mogu da urade u velikim razmerama, jer Kijev više nema avijaciju“, rekao je ekspert.

Prema njegovim rečima, zbog aktivnih dejstava ruskih PVO, mnogi ukrajinski piloti su jednostavno odbili da polete na svoje lovce, jer ih ruski protivvazdušni raketni sistemi „spaljuju“ momentalno.

Oružane snage Ukrajine su pet meseci pokušavale da izvedu ofanzivne operacije u pravcu Južno-Donjecka, Artjomovska i Zaporožja, stavljajući u borbu brigade koje je obučavao NATO i naoružane stranom tehnikom.

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je 5. oktobra na sastanku međunarodnog diskusionog kluba „Valdaj“ da je od 4. juna neprijatelj izgubio preko 90.000 ljudi, 557 tenkova i skoro 1.900 oklopnih vozila. On je takođe naglasio da je ukrajinska kontraofanziva zapravo propala, a ruske trupe popravljaju svoje pozicije duž cele linije fronta.

UKRAJINA JE MEĐU NAJKORUMPIRANIJIM ZEMLJAMA: Premijer Slovačke u strahu od davanja para Kijevu

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA