Najnovije

ZAOKRET EVROPE: Ukrajina ostaje bez saveznika

Slovačka će obustaviti vojnu pomoć Ukrajini i neće se pridružiti zapadnim sankcijama protiv Rusije. Evropska unija mora da se od dobavljača oružja pretvori u mirotvorca.

Ovo je izjavio novoimenovani premijer Slovačke Robert Fico, prenose ruski mediji.

Fico je postao drugi evropski lider nakon mađarskog premijera Viktora Orbana koji je napustio antirusku politiku koju je nametnuo Zapad. Dalje, broj takvih lidera će se povećati, primetio je bivši poslanik Vrhovne rade, član pokreta „Druga Ukrajina“ Spiridon Kilinkarov.

„Premijer Slovačke, gospodin Fico, apsolutno je dosledan u stavu koji podržava većina slovačkog naroda. Ne menja stav, sa njim je izašao na izbore, prošao tešku fazu izborne kampanje i nastavlja da sprovodi politiku u interesu svoje zemlje.

On apsolutno jasno kaže da Slovačka neće finansirati niti snabdevati Ukrajinu oružjem, da se Slovačka neće pridružiti panevropskim sankcijama, već će delovati na osnovu ekonomskih i političkih interesa svoje zemlje.

Ovo je apsolutno normalna reakcija političara kome je stalo do budućnosti svoje zemlje. Mislim da će u budućnosti u Evropi biti mnogo više ovakvih političara – adekvatnih koji realno procenjuju stanje stvari i donose racionalne odluke“, rekao je političar.

Osim toga, Fico je naglasio da rešenje konflikta ne zavisi od Ukrajine, a o njenoj budućnosti će odlučivati SAD i Rusija. Prema rečima Kilinkarova, Fico je samo izrazio ono što većina Evropljana misli.

„Gospodin Fico kaže ono što zapravo svi razumeju – i u Evropi i u globalnom svetu. Da se ​​sporazumi o Ukrajini mogu postići samo između Sjedinjenih Američkih Država i Rusije.

Mislim da neće biti direktnih pregovora između Kijeva i Moskve – biće formalno potpisivanje od strane Ukrajine svih sporazuma koji će biti postignuti između dva glavna geopolitička igrača – SAD i Rusije.

Sa Ukrajinom nema smisla razgovarati, barem na osnovu činjenice da su takvi sporazumi tri puta potpisivani i parafirani, ali nikada nisu sprovedeni. Reč je o Minsku, Parizu i Istanbulu“, objasnio je Kilinkarov.

MEKGREGOR OTKRIO: Koje sve zemlje će napraviti ratni savez protiv...

Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA