Najnovije

IZRAEL TRAŽI OBJAŠNJENJE OD MOSKVE: Ambasador pozvan na razgovor

Izrael je pozvao na razgovor ruskog ambasadora u znak protesta zbog toga što je delegacija palestinske militantne grupe Hamas posetila Moskvu prošle sedmice, nakon napada te grupe na Izrael 7. oktobra.

Izrael (Foto: Pixabay)

'Pozivanje Hamasa šalje poruku koja legitimiše terorizamn protiv Izraelaca'', saopšteno je iz izraelskog Ministarstva spoljnih poslova.

Kako prenosi Tajms of Izrael, Ministarstvo je poziv ambasadora opisalo kao ''protest'', a ne kao ''ukor''. Rusija je posetu Hamasa opisala kao pokušaj da održi kontakte na svim stranama tekućeg izraelsko-palestinskog sukoba.

Hamas je ranije saopštio da pokušava da locira osam rusko-izraelskih dvojnih državljana koji su među više od 200 talaca zarobljenih tokom u napadu na Izrael 7. oktobra.

''Tražimo te ljude...Teško je, ali tražimo. A kada ih pronađemo, pustićemo ih... Veoma smo pažljivi prema ovoj listi i pažljivo ćemo je obraditi jer smatramo da je Rusija bliski prijatelj'', rekao je visoki predstavnik Hamasa Musa Abu Marzuk, prenela je agencija RIA Novosti.

O progonu Jevreja u Dagestanu pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA