Najnovije

JEREMIĆ O KRAHU PREGOVORA DESNICE: Nismo mi krivi - nismo imali nijedan preduslov!

Predsednik Narodne stranke (NS) Vuk Jeremić rekao je danas da je ta stranka učinila sve što je u njenoj moći da ostvari zajednički nastup desnice na izborima.

Jeremić je agenciji Beta rekao da do dogovora nije došlo zbog "eskalacije nepomirljivih razlika" oko budućih lokalnih koalicija, između rukovodstva Nove DSS i visokog funkcionera Zavetnika.

„Narodna partija je učinila apsolutno sve što je bilo u našoj moći da postignemo zajednički nastup desnice na izborima, jer smatramo da je to najefikasniji način da sprečimo sprovođenje ’francusko-nemačkog’ plana o nezavisnosti Kosova i rasprodaju nacionalnih interesa i prirodnih bogatstava Srbije“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, na osnovu kompromisnog predloga Narodne stranke, na jučerašnjem skupu desničarskih partija, koji je sazvan na inicijativu uglednih intelektualaca, akademika Matije Bećkovića i profesora Miloša Kovića i Mila Lompara, približili su se postizanje sporazuma.

„Nažalost, nakon što su svi izrazili spremnost da parafiraju već usaglašen i odštampan tekst sporazuma, u poslednjem trenutku je došlo do eskalacije ’nepomirljivih razlika’ u pogledu budućih lokalnih koalicija, između rukovodstva Nove DSS i Zavetnika. Naglašavam da NS nije postavila ni jedan preduslov ni zahtev kolegama iz parlamentarnih partija državotvorne opozicije, čak ni u odnosu na broj mandata na jedinstvenoj listi, ni na jednom nivou, a o tome svedoče i uglednih intelektualaca na čiju je inicijativu održan ovaj susret“, istakao je Jeremić.

On je dodao da će NS nastaviti da se "snažno" zalaže za jedinstven nastup državotvornih opozicionih partija na predstojećim izborima.

„Svi kojima je iskreno stalo do odbrane nacionalnih interesa Srbije, koji su danas jasno ugroženi, moraju da podrede lične ambicije i partijske kalkulacije tom cilju. NS smatra da je nastup državotvorne opozicije u jednom bloku na izborima jedini odgovoran korak, imajući u vidu neposrednu opasnost od sprovođenja 'francusko-nemačkog' plana za nezavisnost Kosova i Metohije, kao i druge alarmantne okolnosti za narod i državu“, zaključio je Jeremić.

Pročitajte OVDE o borbama na Donjeckom pravcu

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA