Najnovije

POTPIS IRANA: Ovo je planirano godinu dana, ovako su Izraelci prevareni!

Mi ne znamo gde će ovaj sukob da se završi, da li samo na Izraelu ili će da se proširi na ceo Bliski Istok. Da je ovo pitanje samo Izraela i Palestine, tu ne bi bilo dileme, sa dovoljno vremena Izrael će to da  počisti.

Međutim, postavlja se pitanje kako će drugi akteri u regionu, a i van njega da postupe, rekao je komentator Andrej Ćirić, prilikom gostovanja u emisiji Luča, kanala Pravi odgovor. 

NEVIĐENO RASULO UKRAJINSKE VOJSKE: Linije se pomeraju, svaki njihov napad je samoubistvo

Kako kaže, pitanje svih pitanja je ko je sve to organizovao, a gotovo niko na svetu to pouzdano ne zna. 

- Međutim, stepen organizacije tog napada je neverovatan. Količina  planiranja i napora koji su učinjeni daleko prevazilazi jednu terorističku organizaciju kao što je Hamas. To da je Iran umešan, mislim da nije samo američka propaganda. To prosto može da se prepozna. Način na koji Mosad recimo funkcioniše, može da se prepozna. Isto važi i za Irance. Taj stepen kreativnog razmišljanja i složenog planiranja, sve to ukazuje na iranski modus operandi – zaključuje Ćirić. 

Prema njegovim rečima, Amerikancima je glavni cilj Iran. 

- Iako Iran nije arapska država, bastion je antiameričkog otpora na Bliskom Istoku. Ali to je težak zalogaj. To je drevna i ponosna civlizacija. Kad je Sadam Husein 1989. napao Iran, koji je bio u haosu revolucije i mnogi oficiri pohapšeni, pa je mislio da iskoristi priliku, ispostavilo se da su Iranci pre svega patriote.

Tako da je to vrlo teška meta i za izolovati i za napasti i ključ arapskog proleća je zapravo trebal oda bude Iran – ocenio je on. 

Ćirić je analizirao Hamas, Hezbolah i izraelsku vojsku, a potom i mogućnost mešanja okolnih zemalja regiona, ali i najvećih svetskih sila SAD, Kine i Rusije. On kaže da je Hamasova akcija planirana najmanje godinu dana, a dostavljanje oružja je vršeno putem podzemnih tunela.

A kako su kopali tunele, da prevare izraelske seizmološke sprave, o tome i svemu drugom opširnije pogledajte na kanalu Pravi odgovor. 

SLUTI NA RAT SVETSKIH RAZMERA, OVAKO JE KRENULO U IRAKU: Šta to voze…

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA