Najnovije

SLUTI NA RAT SVETSKIH RAZMERA, OVAKO JE KRENULO U IRAKU: Šta to voze američki avioni koji neprestano sleću? (MAPA)

U poslednja 24 sata, nebo iznad Bliskog istoka postalo je pozornište intenzivnih vojnih aktivnosti. SAD su u Izrael poslale više od 20 vojnih transportnih aviona, nastavljajući seriju koja je ubrzano započela sa preko 60 letova juče. Ovakav gust raspored pokretanja i sletanja bio je sličan samo događajima prikazanim šest meseci pre američke invazije na Irak, što navodi na zloslutne paralele.

Kako stvari stoje, nikad smo bliže sukobu.

Iako nije bilo oficijalnih izjava o prirodi ovih misija, učestalost i intenzitet vazdušnih operacija navode na to da se radi o nečemu više od rutinskih manevara. SAD i Izrael, obe zemlje sa snažnim strategijama u oblasti nacionalne bezbednosti, moguće je da se pripremaju za predstojeće strahovito poglavlje u međunarodnim odnosima.

Trenutna geopolitička klima je naelektrisana, sa starim svetskim silama koje pokazuju znake da su na straži i novim igračima koji željno iščekuju svoju proslavu na međunarodnoj areni. S ovim neobičnim vojnim aktivnostima, čitav svet sada paljljivo prati razvoj događaja, svesni da sukobi koji izgledaju daleki mogu veoma brzo postati međunarodni, promenjujući živote miliona.

KIJEV UZVRAĆA UDARAC EVROPI! Vreme teče sad, da li je ovo početak kraja?

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA