Najnovije

Koalicija NADA želela da desnica ide u dve kolone

Najvažniji zadatak patriotske opozicije na sledećim izborima je zaustavljanje primene francusko-nemačkog sporazuma o priznanju lažne države Kosovo koji je Aleksandar Vučić prihvatio u Briselu i Ohridu, a ovih dana pod pritiskom zapadnih centara moći iznova potvrdio spremnost na njegovu primenu. Bez obzira da li će parlamentarne stranke patriotske opozicije na izbore izaći u jednoj ili više kolona, naša zajednička saradnja oko odbacivanja ovog novog zapadnog ultimatuma je neupitna i pre i posle izbora, saopštavaju Dveri.

Vojislav Mihailović i Miloš Jovanović (Foto: Jutjub)

Dveri kažu da im je stalo do šireg opozicionog sabiranja državotvornih i patriotskih snaga i da su to dokazali formiranjem Nacionalnog okupljanja koje čine Srpski pokret Dveri, Srpska stranka Zavetnici i grupa istaknutih srpskih intelektualaca.

- Ostajemo potpuno otvoreni za dalje širenje Nacionalnog okupljanja i uključenje i drugih parlamentarnih i vanparlamentarnih političkih stranaka, patriotskih udruženja i pojedinaca, o čemu ćemo obavestiti javnost u narednim danima.

Najveći srpski nacionalni i državni interes u ovom trenutku je zaštita Ustava i odbacivanje francusko-nemačkog ultimatuma odmah i u celosti. Smena aktuelnog režima je najbolji način da dođe do poništavanja ovog sporazuma. Pozivamo sve rodoljubivo orijentisane birače da ne daju glas onima u vlasti i opoziciji koji prihvataju ovaj najnoviji zapadni ultimatum već da se opredele za one iz redova državotvornog bloka patriotske opozicije koji su im najbliži a koji su protiv kršenja Ustava, francusko-nemačkog ultimatuma i predaje južne srpske pokrajine – kaže se u saopštenju.

Oni navode da se Srpski pokret Dveri na sastanku lidera patriotske opozicije založio se zajednički nastup u jednom izbornoj koloni svih političkih snaga koje su protiv novog zapadnog ultimatuma i smenu aktuelne vlasti na svim nivoima.

- Kolege iz koalicije NADA pozvale su se na istraživanja javnog mnjenja po kojima je bolje da idemo u dve kolone. Sve druge spekulacije koje su se pojavile u javnosti su izmišljotine. Bez obzira na ovu činjenicu patriotska opozicija je pokazala puno jedinstvo u onome što je najvažnije, a to je zajednička saradnja posle izbora u borbi za očuvanje KiM u sastavu Srbije – poručuju iz Dveri.

Deo medija blizak prozapadnoj opoziciji juče je objavo lažnu vest da su Zavetnici sprečili formiranje jedinstvene liste desnice, ali ovo je ubrzo demantovala predsednica te stranke Milica Đurđević Stamenkovski. 

„Odluka o nastupa u dva izborna formata je već ranije doneta, ali smo kao odgovorni ljudi nastavili razgovore o modelima saradnje“, izjavila je predsednica Zavetnika.

Ona je dodala da je sa predstavnicima koalicije NADA razmenjeno mišljenje i o izbornim strategijama, a da je zaključak da dve koalicije mogu da postignu potrebnu motivaciju birača izlaskom u dve kolone.

„U pitanju su stranke koje su kao državotvorne i patriotske ušle u parlament prošle godine, i koje kao takve izlaze na predstojeće izbore. To potvrđuje našu doslednost, principijelnost i posvećenost srpskim nacionalnim interesima. Obe koalicije imaju svoje komunikacione strategije, a razlike koje u pristupima postoje, omogućiće nam takozvani veći domet i prostor u izbornoj kampanji. Razlike se ne tiču osnovnih principa, već su strateške prirode i iskoristićemo ih za podizanje čitavog patriotskog biračkog tela na viši nivo“, poručila je.

Prema njenim rečima, to što na „patriotskom polu opozicije“ nema samo jedne kolone, ne znači da nema i jedinstva i da ga neće biti.

„Mi predstavljamo nove snage i sabranost u jednu kolonu nije neophodna, štaviše, imamo procene i razloge koje favorizuju dve velike liste nacionalne opozicije“, kazala je juče Đurđević Stamenkovski.

Pogođena baza ukrajinske 31. mehanizovane brigade - teški gubici

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA