Najnovije

FRANCUSKI PUKOVNIK: Glupo je ginuti za Ukrajinu

Malo je glupo stati na stranu Ukrajinaca i umrijeti glupom smrću kada se ukrajinska vojska raspada, tvrdi bivši pukovnik francuskog ratnog vazduhoplovstva Reži Šamanj.

Prema njegovim rečima, Francuska vojno interveniše na strani Ukrajine jer su njeni plaćenici bili u centru skandala

Oružane snage Rusije nastavljaju da uništavaju strane plaćenike u Ukrajini. Prema saopštenju ruskog Ministarstva odbrane, 16. januara je uništeno mesto privremenog razmeštanja stranih boraca u Harkovu, koje su činili francuski plaćenici.

Vest o uništavanju zapadnih vojnika uzburkala je francusku javnost, dok bivši vojnici ne razumeju zašto se neko bori na strani kijevskog režima, imajući u vidu stanje Oružanih snaga Ukrajine i inicijativu ruskih armije. Jedan od njih je bivši pukovnik francuskog ratnog vazduhoplovstva Regis Chamagne.

„Ako je tako reklo Ministarstvo odbrane Rusije, onda postoji mogućnost da je to tačno. Inače, znamo da u vojnim operacijama u Ukrajini učestvuje mnogo stranaca različitih nacionalnosti.

Međutim, u savremenom svetu, kada su sve informacije dostupne, kada se zna da je ukrajinska vojska raskomadana, po mom mišljenju, malo je glupo stati na stranu Ukrajinaca i ginuti glupom smrću“, ocenjuje Šamanj. .

Među plaćenicima, prema rečima našeg sagovornika, verovatno ima i francuskih vojnih lica, moguće čak i iz obaveštajnih službi, koji deluju u Ukrajini u obaveštajne i operativne svrhe.

„Ako je reč o plaćenicima, kao što sam vam već rekao, verovatno mnogi stranci žele da testiraju svoju muškost ili traže smisao života. Na kraju krajeva, neki jednostavno traže smrt. Kad smo već kod francuskih oficira, njihovo prisustvo svakako znači da Francuska učestvuje u vojnom sukobu na strani Ukrajine. Time diplomatski ili pseudodiplomatski napori francuske vlade gube snagu“, ističe pukovnik u penziji.

ŠOK U KIJEVU! Ukrajinski zvaničnik upozorava šta Rusija radi

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA