Najnovije

ALARMANTNO U KOSOVSKOJ MITROVICI! Strah od banjalučkog scenarija

Direktor Kliničko bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Zlatan Elek rekao je za Tanjug se ta ustanova nalazi u katastrofalnoj poziciji, jer joj polako ponestaje sve više preko potrebnih lekova.

Kosovska Mitrovica (Foto: Jutjub)

Kako je rekao Elek, KBC KM od 2021. godine, kada je odbijena poslednja javna nabavka, nema kontinuirano snabdevanje neophodnim lekovima.

"Sve polako ponestaje. Zavod za javno zdravlje Kosovka Mitrovica, nije u stanju, kao ni mi, da nabavi vakcine. Radimo sa zalihama iz 2021. godine, i od tada neprestano upozoravamo međunarodne faktore na ovaj problem", naveo je Elek.

Naglašava da strahuje od banjalučkog scenarija, u kom je pre 31 godinu stradalo 12 beba u Univerzitetskom kliničkom centru zbog nedostatka kiseonika,

"I nama ponestaje kiseonika. Znate da je tada zbog nedostatka kiseonika umrlo 12 tek rođenih beba. Uz to kiseonik je preko potreban i za ostale pacijente i komplikovane operacije koje sprovodimo", rekao je Elek.

Problem je, kako kaže Elek, i to što su sve manje zaliha lekova za onkološke pacijente.

"Sada su u porastu i onkološki pacijenti kojima takođe nedostaju neophodne terapije, a znate da onkološke terapije za njih znače život", zaključio je direktor KBC KM.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA