Najnovije

BUKARI SPASIO CRVENU ZVEZDU: Srpski šampion izvukao bod u duelu sa Jang Bojsom

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno 2:2 (1:0) protiv Jang Bojsa u meču drugog kola Lige šampiona.

Crveno-beli su do važnog boda stigli zahvaljujući Osmanu Bukariju, koji je asistirao kod prvog gola Ndiajea u 36. minutu, a potom pogodio u 88. minutu kada se činilo da će gosti uzeti sva tri boda.

Strelci za goste bili su Ugrinić u 48. i Iten u 60. minutu i ​​iz jedanaesterca.

Trener Crvene zvezde Barak Bahar izveo je startnu postavu koja je počela utakmicu protiv Mančester sitija, očigledno sa namerom da strpljivom igrom spreči goste da postignu gol, a iz kontre da stignu.

Ta taktika se izraelskom stručnjaku isplatila u prvom poluvremenu, pre svega zbog toga što je njegov tim imao sjajnog Glejzera na golu, ali i zbog grešaka u odbrani gostiju.

Crveno-beli su dobro počeli, kontrolisali igru, duže imali loptu u svom posedu, ali kako je vreme odmicalo videlo se da je snažan ritam koji su nametnuli Jang Bojsi teško pratili domaći.

Od polovine prvog poluvremena prepustili su inicijativu gostima i povukli se na svoju polovinu, što je tim iz Švajcarske iskoristio i počeo da stvara golove.

Na sreću crveno-belih, Glejzer je, kao u Mančesteru u meču prvog kola, dobro odbranio i sprečio Garsiju i Monteira da dovedu svoj tim u vođstvo.

Ipak, u 36. minutu Zvezda je uspela da iskoristi kontru i preko Ndiajea povede.

Prethodno je Dragović napravio brejk i poslao dugu loptu na polovinu protivnika, Bukari je izbegao ofsajd zamku, ušao u šesnaesterac, usmerio loptu ka drugoj stativi, a Ndiaje je uspeo da je ubaci u mrežu.

Do kraja prvog poluvremena gosti su stvorili još dve dobre prilike, ali je Glejzer odbranio udarce Etana i Ugrinića.

Kao i u duelu u Mančesteru, Zvezda je nedugo posle početka drugog poluvremena primila gol, a posle greške Stamenića Ugrinić je postigao pogodak za goste.

Od tog trenutka gosti su potpuno preuzeli igru, posebno na sredini terena, i posle nekoliko polušansi uspeli su i da preokrenu rezultat.

Garsija je pokušao da centrira u šesnaesterac, ali je lopta pogodila Điginu ruku, sudija je posle provere pokazao na belu tačku, a Sedrik Itan je savladao Glejzera.

Trener Bahar je odmah potom umesto Olanjike u igru ubacio Rodića, a nedugo zatim Katai i Lučić zamenili su Stamenića i Mitrovića.

Od tog trenutka crveno-beli su krenuli mnogo agresivnije da napadaju protivnički gol i preko Kataija i Ndijajea stvorili dve dobre šanse.

Zvezda je u poslednjih dvadesetak minuta nastavila sa prirodnim napadima, ali bez velikih šansi za izjednačenje, ali su gosti imali dve šanse da obezbede pobedu, ali su ih promašili Elija i Ganvula.

Kada se činilo da će crveno-beli ponovo doživeti poraz, Bukari je uspeo da „izmisli” gol i udarcem iz mrtvog ugla donese važan bod svom timu.

Crvena zvezda će naredni meč u Ligi šampiona igrati 25. oktobra, kada će gostovati Lajpcigu.

KONAČNA UCENA AMERIKE: Hil je dugo ćutao, pa „otkrio“ šta se krije iza dima krvavih sukoba u Banjskoj

Izvor: Danas.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA