Najnovije

MAĐARI NA UDARU: Zelenski prodao Ukrajinu BlackRock-u (VIDEO)

U najnovijoj epizodi Teša Podkasta, Laslo Torockai, istaknuti mađarski političar i lider parlamentarne stranke Naša Otadžbina, bivši lider 64 Županije, podelio je svoje duboke uvide o tekućem ratu u Ukrajini, stanju stvari u Mađarskoj, i kritičnim pitanjima koja se tiču imigracije na mađarsko-srpskoj granici.

Laslo Torockai (Foto: Jutjub)

Torockai je naglasio svoje uverenje da aktuelni sukob u Ukrajini nije rat između Ukrajinaca i Rusa, već veći geopolitički sukob između SAD i Rusije, deo globalnog plana koji ima za cilj uspostavljanje novog, unipolarnog svetskog poretka. Snažno je izrazio svoje protivljenje ovoj globalističkoj ideji, objašnjavajući da posledice rata i međunarodnog mešanja štete ukrajinskom narodu, dovodeći do problema kao što je prodaja ukrajinskih zemalja američkom finansijskom sektoru, konkretno spominjući BlackRock.

Ističući patnje mađarske manjine u regionu Zakarpatje, Torockai je izrazio ozbiljne zabrinutosti zbog onoga što je nazvao "tihim genocidom". Naglasio je značaj poštovanja odluke referenduma iz 1991. godine koja je uspostavila Zakarpatje kao autonomnu regiju u Ukrajini.

Razgovarajući o percepciji mađarskog premijera Viktora Orbana, Torockai je prikazao Orbanovu politiku kao fasadu. Uprkos Orbanovoj slici kao branitelja protiv masovne imigracije, Torockai je otkrio tekuće probleme na mađarsko-srpskoj granici, gde se ilegalni migranti jednostavno vraćaju na srpsku stranu bez posledica, samo da bi se nakon nekoliko sati vratili u Mađarsku.

Torockai je iz prve ruke preneo izveštaj kao stanovnik na mađarsko-srpskoj granici koji sliku čini mračnom, suočavajući se s organizovanim kriminalom i kontinuiranim prilivom migranata iz Avganistana, Pakistana i Bliskog Istoka. Podvukao je potrebu za efikasnim zakonima i saradnjom između mađarske i srpske vlade kako bi se rešila eskalirajuća kriza.

Uprkos spornim istorijama između Srbije i Mađarske, Torockai je naglasio nužnost za jedinstvom i saradnjom između dve nacije. Navodeći istorijske primere solidarnosti, poput zajedničke odbrane Beograda od Otomanskog carstva, naglasio je potrebu da se fokusiramo na zajedničke ciljeve i zajedničku istoriju kako bismo prevazišli sadašnje izazove i osigurali opstanak i prosperitet obe nacije suočene sa globalnom protivnošću.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA