Najnovije

NOVA STRATEGIJA DAJE REZULTATE: Rusija uništava sve više ukrajinskih borbenih aviona

Rusija je pronašla novu strategiju za uništavanje ukrajinskih borbenih aviona, prenosi Bild. Već osam dana napada ukrajinske vojne aerodrome, koristeći napredne bespilotne letelice kamikaze „lancet“, „proširenog dometa“.

Nakon što su zapadni sistemi protivvazdušne odbrane poslednjih meseci praktično onemogućili Rusiju da napadne ukrajinske aerodrome balističkim ili krstarećim projektilima, Kremlj je pronašao novu strategiju za uništavanje ukrajinskih lovaca koji su još uvek na zemlji. Ovo je „opasna strateška promena” za ukrajinsko vazduhoplovstvo, prenosi Bild.

Kako navodi izdanje, Rusija već osam dana napada ukrajinske vojne aerodrome uz pomoć „najnovih kamikaza dronova“, sa teritorije pod njenom kontrolom, i to sa uspehom, kako pokazuju snimci dronova.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je ukupno tri video-snimka na kojima se vidi da su napredne ruske bespilotne letelice „lanset” dva puta napale aerodrom kod Krivog Roga i jednom aerodrom kod Nikolajeva i tu uništile jedan MiG-29 ukrajinske avijacije. Sila.

Ovo je „kvantni skok“ u razvoju ruskih bespilotnih tehnologija, naglašava list. Do sada se pretpostavljalo da je „Lancet” sposoban da pređe maksimalnu udaljenost od 40 km. Međutim, aerodrom u oblasti Nikolaev je udaljen 50 km od linije fronta, a aerodrom u regionu Krivi Rog je udaljen 70 km.

S tim u vezi, stručnjaci govore o ranije nepoznatoj, poboljšanoj verziji Lanseta sa „proširenim dometom“, koju Rusija, čini se, prvi put koristi u sukobu.


Prema pisanju publikacije, MiG-29 je najsavremeniji lovac na raspolaganju ukrajinskom ratnom vazduhoplovstvu. Izveštava se da je Ukrajina pre izbijanja neprijateljstava imala 43 borbena aviona u upotrebi, ali su ruski udari „smanjili ovaj broj“. Tokom sukoba, Poljska i Slovačka su isporučile još ukupno 27 lovaca iz svog naoružanja.

Ostaje jedno pitanje – zašto Ukrajina svoje najbolje borbene avione raspoređuje na otvorenom tako blizu linije fronta? Moguće je da će MiG-29 opremljen zapadnim raketama biti korišćen za presretanje ruskih dronova i krstarećih raketa.

Da bi se smanjilo vreme reagovanja između alarmnog signala i ulaska u određeno područje, preporučljivo je postaviti letelicu što bliže teritoriji neprijatelja, objašnjava izdanje.

Osim toga, prema analitičarima, moguće je, ali manje verovatno, da je Ukrajina stacionirala neoperativne letelice u blizini linije fronta na otvorenom, kako bi isprovocirala Rusiju da udari takve letelice i tako dobila informacije o karakteristikama ruske opreme. .

Međutim, na objavljenom video snimku, dva oštećena lovca MiG-29 ne liče na raščlanjeni avion. Ili je ovo lukava rekonstrukcija ukrajinske vojske, ili su najmanje dva, a moguće čak i tri važna borbena aviona oštećena ili uništena od strane ruskih dronova kamikaza u proteklih osam dana“, piše Bild.

ŠEST GREŠAKA AMERIKE U ODNOSIMA SA RUSIJOM: Jedna od njih i bombardovanje Jugoslavije

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA