Najnovije

OGLASIO SE KREMLJ: Nuklearna testiranja?

Moguće povlačenje iz Sporazuma o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih testiranja ne znači da Rusija namerava da sprovodi takva testiranja, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Komentarišući izjavu predsednika Vladimira Putina koji je tokom obraćanja na Valdajskom forumu rekao da bi Rusija bi mogla da povuče svoju ratifikaciju Sporazuma o zabrani nuklearnih testiranja, s obzirom da ga Amerika nije ratifikovala, Peskov je pojasnio da je ruski lider pre svega imao u vidu to da situacija treba da se de fakto svede u istu ravan.

„Mi smo odavno potpisali i ratifikovali sporazum, dok ga Amerikanci nisu ratifikovali. Kako bi se to svelo u istu ravan, predsednik je rekao da je moguće da se povuče ta ratifikacija, što je kasnije rekao i predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin. Dakle, to ne znači nameru da se sprovedu nuklearna testiranja“, pojasnio je portparol Kremlja.

Prethodno je saopšteno da će Savet Državne dume Rusije razmotriti povlačenje iz Sporazuma o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih testiranja.

Sporazum o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih testiranja potpisan je 1996. godine, a Rusija ga je ratifikovala 2000. Međutim, neke zemlje poput Amerike i Kine, još uvek nisu to uradile. Istovremeno, države koje poseduju nuklearno oružje dobrovoljno su se obavezale da neće sprovoditi takva testiranja.

RUSIJA PRIPREMA SUD ZA ZLOČINCE IZ KIJEVA: Moskva ima arhivu zločina kijevskog režima nad decom

Izvor: Sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA