Najnovije

PESKOV SE OGLASIO: Putinov govor je opširan i bitan, krije veliku tajnu

Portparol Kremlja danas je govorio o jučerašnjem izlaganju Putina i mogućem opozivu ratifikacije Sporazuma o zabrani nuklearnih proba.

Predsednik Rusije Vladimir Putin juče je izjavio dosta bitnih stvari tokom izlaganja na forumu "Valdaj", ocenjuje danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, dodajući da je javnost tokom skoro četvoročasovnog obraćanja mogla dobro da se upozna sa njegovim pogledom na svet.

"Potrebno je vreme da proanaliziramo to što je rečeno", prokomentarisao je Peskov. 

Takođe, govoreći o "Vladaju", on kaže da se forum transformisao, jer ove godine nije bilo mnogih predstavnika sa Zapada. Neki, kako objašnjava, sami nisu hteli da dođu, dok drugi nisu mogli, jer su bili pritisnuti. 

Predsednik Rusije juče je, podsetimo, govorio i o Srbiji i tom prilikom istakao da srpski narod nije moguće slomiti ili potčiniti. Više o tome pročitajte ovde. 

O Sporazumu o zabrani nuklearnih proba
Upitan da prokomentariše da li je moguće da će Rusija početi da testira nuklearno oružje, budući da je predsednik Rusije juče izjavio da je moguće da će Duma povući ratifikaciju Sporazuma o zabrani nuklearnih proba, Peskov danas kaže da to ne znači da će opozivanje ovog dogovora značiti i početak nuklearnih proba.

"Kada je to rekao, predsednik je pre svega imao u vidu to da je potrebno da se situacija de fakto izjednači. Jer, mi smo još davno potpisali i ratifikovali ovaj dokument, a Amerikanci nisu. I kako bismo izjednačili situaciju, predsednik je dozvolio da je moguće da će biti povučena ratifikacija (tog dokumenta), o čemu je govorio i predsednik Dume Volodin. To jest, to ne znači da mi govorimo da nameravamo da sprovedemo nuklearno testiranje", objasnio je portparol Kremlja. 

ZAPADU NEMA POMOĆI: Sve će biti odlučeno na bojnom polju

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA