Najnovije

PROMENA TAKTIKE UKRAJINSKIH SNAGA: Prešli su na taktiku malih jedinica

Ukrajinske snage promenile su ofanzivnu taktiku u zoni „specijalnih vojnih operacija“. O tome je za ruske medije govorio vojni ekspert i pukovnik u penziji Anatolij Matvijčuk.

„U proleće su bacili u borbu mnogo pešadije, mnogo artiljerije, mnogo tenkova i oklopnih vozila i pokušali da potkopaju odbranu naših trupa na određenim pravcima. Nakon što su počeli da trpe velike gubitke, napustili su ovu taktiku i prešli na taktiku malih jedinica“, rekao je ruski stručnjak.

Prema rečima Matvijčuka, ujutru se jedinice Oružanih snaga Ukrajine okupljaju na određenim pravcima i pokušavaju da napadnu bez opreme.

„Međutim, tehnika je skrivena i vatrom podržava napadne jedinice. To takođe ne vodi ka uspehu, jer se bez pokrića teške tehnike gubici ukrajinskih snaga višestruko povećavaju“, dodao je on.

Prethodno je ruska vojska izvela snažan kontranapad na Oružane snage Ukrajine, u pravcu Rabotino-Verbovoje u Zaporoškoj oblasti. Zabeleženo je da je ukrajinska vojska napustila veliki broj položaja severno od sela Novoprokopovka, povlačeći se na prvobitne položaje.

RUSIJA PRIPREMA SUD ZA ZLOČINCE IZ KIJEVA: Moskva ima arhivu zločina kijevskog režima nad decom

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA