Najnovije

RUSI KRENULI KLIZEĆIM BOMBAMA! FAB-500 u sektoru koji drži ukrajinska armija, sve čisti pred sobom

Vazdušno-kosmičke snage Rusije gađaju ukrajinske položaje u blizini Urožajna, u sektoru Južnog Donjecka, klizećim bombama FAB-500.

ŠTA JE TO FAB-500 BOMBA?

FAB-500 je ruska vazdušna bomba koja se koristi u različitim vojnim operacijama i ratovima. "FAB" predstavlja skraćenicu od ruske reči "Fugasnaя Aviacionnaя Bomba" (Fugasnaya Aviatsionnaya Bomba), što znači "avionska bomba sa fugasnim eksplozivom". Ova velika bomba je razvijena u Sovjetskom Savezu i koristi se i danas u Ruskoj vojsci i u mnogim drugim zemljama.

Evo nekih osnovnih informacija o FAB-500 bombi:

Veličina i težina: FAB-500 je velika bomba sa težinom od 500 kilograma (otud i ime "500"). Dužina i prečnik ove bombe mogu varirati, ali obično su oko 3 metra dužine i oko 40 centimetara u prečniku.

Tip eksploziva: Ova bomba koristi fugasni tip eksploziva. Fugasni eksploziv je specifičan zbog svoge deblega metala koji se koristi u eksplozivu. On stvara veliku udarnu volnu i sposoban je za izazivanje velike štete na cilju.

Primena: FAB-500 se koristi za napade na različite ciljeve, uključujući vojne objekte, aerodrome, mostove, i druge važne infrastrukture. Takođe se može koristiti u okviru vazdušnih napada na velike oblasti ili u kaskadnim napadima.

Bojeve glave: FAB-500 može biti opremljen različitim tipovima bojevih glava, uključujući fugasne, protivbrodske i druge. Ove različite bojeve glave omogućavaju bombi da se primeni u različitim vojnim situacijama.

Efikasnost: FAB-500 je pokazala veliku efikasnost u različitim konfliktima i operacijama, uključujući Operaciju Desert Štorm u 1991. godini i konflikte na Kavkazu. Ova bomba može izazvati znatnu štetu na ciljevima i infrastrukturi.

Važno je napomenuti da je FAB-500 samo jedana od mnogih različitih bombi koje se koriste u vazdušnim operacijama, a njena primena zavisi od konkretnih potreba i ciljeva u datom vojnom konfliktu.

VAŠINGTON BRANI IZRAEL - ZASTRAŠUJUĆE PREDVIĐANJE! Ješćemo smeće, tek ćemo platiti ceh (VIDEO)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA