Najnovije

SRPSKI HODOČASNICI U IZRAELU: Među njima dvojica vladika SPC

U Izraelu boravi nekoliko grupa, deo ih je iz Srbije, a ima ih iz Londona i Nemačke.

Jerusalim (Foto: Pixabay)

Vladika Arsenije, koji sa grupom hodočasnika iz Niša, zajedno sa vladikom Ilarionom, boravi u Izraelu, rekao je za Tanjug da su svi srpski hodočasnici, a ima ih iz Londona i Nemačke dobro, da je deo njih po planu puta već na aerodromu, a drugi blizu granice sa Egiptom.

"U Izraelu je više grupa hodočasnika iz Srbije. Naša grupa krenula je iz Niša 1. oktobra, jedan deo grupe treba danas da se vrati u Srbiju, a drugi da nastavi pokloničko putovanje na Sinaj u Egipat u manastir Svete Katarine", rekao je vladika.

Grupa koja danas treba da se vrati u Srbiju, broji 54 hodočasnika, oni su krenuli iz Vitlejema, već su blizu aerodorma u Tel Avivu i imaju let u 22 sata.

"Svi su dobro, ali kako čujemo, let je otkazan", rekao je vladika Arsenije i naglasio da svi pokušavaju da nađu rešenje za njihov povratak. Sve vreme, u kontaktu su sa ambasadom, koja je, kako tvrdi sagovornik Tanjuga, na visini zadatka.

"Drugi deo grupe u kojoj smo ja i vladika timočki ima 35 putnika i naša grupa je oko 100 kilometara od granice sa Egiptom, nadamo se da ćemo za sat preći granicu, to je grupa koja je krenula iz Niša i svi smo bezbedni i dobro", rekao je on.

Svi turisti i hodočasnici iz svih krajeva sveta su, prema njegovim rečima, iznenađeni situacijom.

"Čule su se ekpslozije, PVO izraelske vojske, videli smo dim u daljini, ali smo bili u hotelu do pre nekoliko sati, slušali uputstva ambasade i rešili sada kada se sitaucija smirila da krenemo na ranije plairane destinacije", naveo je.

Jedna grupa srpskih hodočasnika iz Dizeldrofa je u Jerusalimu, prema rečima vladike, i oni su dobro. Dve grupe iz Srbije, iz Kraljeva i dijaspore - Austrije i Švajcarske- vratile su se juče.

Jedna naša grupa iz Londona trebalo je da se vrati, a kako dodaje sagovornik Tanjuga,verovatno su i oni na aerodromu.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA